• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pikirao NBA igrača! Našao "novog Egzuma" kod Nikole Jokića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crno-bijeli dovode poznatog Amerikanca!

 Pi Džej Dozijer u Partizanu Izvor: Profimedia

Poznati američki košarkaš Pi-Džej Dozijer (198 centimetara, 93 kilograma) potencijalno je pojačanje Partizana, piše "Sportal"! Bivši igrač nekoliko NBA timova, među njima i Jokićevog Denvera, mogao bi da bude "novi Dante Egzum", jer je igrač sličnog profila poput Australijanca koji je prošle sezone igrao plejmejkera i sjajno pokrivao nekoliko pozicija, a onda ovog ljeta otišao u Dalas Maverikse.

Pi-Džej Dozijer je rođen 1996. godine, studirao je na koledžu "Južna Karolina", a u NBA ligi je igrao za Oklahomu, Boston, dok je dres Denvera nosio čak tri godine (2019-22). Tokom 2023. bio je igrač Sakramento Kingsa, ali je ta saradnja završena i on je dobio slobodu da bira novi tim. I prvi put u karijeri po svemu sudeći preseliće se u Evropu, kod Željka Obradovića.

Tokom šestogodišnje NBA karijere, on je doživio veoma tešku povredu - kidanje ukrštenog ligamenta lijevog koljena. Zbog toga je praktično propustio čitavu sezonu 2021/22, a tokom oporavka je trejdovan iz Nagetsa u Boston, pa u Orlando, a da ni za jedan od ta dva tima zapravo nije nastupao. Prošle jeseni potpisao je kratkoročni ugovor sa Minesotom, potom je na sličnom osnovu kratko boravio i u Sakramento Kingsima. O njegovim kvalitetima govorio je i Jokić lično:

"Ljudi zaboravljaju da smo izgubili Pi Džeja zbog povrede. On je bio veoma važan dio naše košarke i sistema. Čovjek koji je visok 190 i nešto centimetara, koliko god. Poenta je da je visok. Odlično barata sa loptom, može da čuva više pozicija na terenu, poznaje naš sistem. Mnogo nam nedostaje. Da, falili su nam i Džamal Marej, Majkl Porter, pa je Vlatko Čančar imao određenu minutažu, onda se i on povrijedio. Međutim, Dozir nam je baš nedostajao u tom periodu", rekao je Jokić poslije eliminacije od Golden Stejta pretprošle sezone.

Izvor: Profimedia

Partizan je ovog ljeta ostao bez važnih bekovskih opcija - Dantea Egzuma i Jama Madara, a odlazak dvojice plejmejkera za sada je nadomjestio povratkom Ognjena Jaramaza iz Bajerna. Ako je zaista predviđeno da Dozijer uskoči u "Egzumove patike", od njega bi takođe bilo očekivano da poput Australijanca igra sa loptom i da bude jedan od nosilaca igre - zajedno sa kapitenom i liderom Kevinom Panterom, novajlijom Mateušom Ponitkom, starosjediocem sa novim ugovorom Aleksom Avramovićem.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC