• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUČA U REPREZENTACIJI, HAOS PRED MUNDOBASKET! Igrači se udarali u hotelu, hitna istraga saveza!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Isplivalo sve o haosu!

 Tuča u reprezentaciji FInske pred Mundobasket Izvor: Twitter/Ricardo Kaka

Tuča u košarkaškoj reprezentaciji Finske, učesnika predstojećeg Mundobasketa - i to na manje od dvije nedjelje prije početka Svjetskog prvenstva! Na društvene mreže isplivao je video snimak, kao i fotografija sukoba igrača, za koje je utvrđeno da su centar Touko Tainamo (22 godine, 200 centimetara) i Emi Lukonen (20 godina, 200 centimetara).

Prema dosad objavljenim informacijama, dvojica finskih igrača počeli su da se tuku u lobiju hotela za vrijeme Unverzijade u Kini. Takođe, navedeno je da su i drugi članovi tima bili prisutni, ali da su ih pustili da se tuku.

Kada je isplivala vijest o tuči, prvi čovjek tima Juka Tiri potvrdio je medijima da se dogodila tuča u hotelu u kojem su bili svi timovi učesnici Univerzijade u Čengduu, koja je bila održana od 28. jula do 8. avgusta.

Naravno, hitno je reagovao i Košarkaški savez Finske i otvorio je istragu, što je zvanično potvrđeno u nedjelju. Na kraju takmičenja u Kini, Finci su osvojili peto mjesto i ostvarili istorijski rezultat pobjedom protiv Rumunije na kraju turnira.

Ovaj sukob izazvao je i osudu Olimpijskog komiteta Finske, čijem Savezu apsolutno nije bilo porebno da se ovo dogodi u mjesecu u kojem će tamošnja reprezentacija drugi put učestvovati na Svjetskom prvenstvu, nakon debija u Španiji 2014.

Finci će igrati u Grupi E, sa Njemačkom, Australijom i Japanom, koji će biti domaćin te grupe u Okinavi. Finci će tek odraditi konačan spisak reprezentacije, a nijedan od igrača sa snimka nije ni na širem spisku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC