• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE IDE JOKIĆ, A NE IDE NI ON! Još jedan šok pred Svjetsko prvenstvo u košarci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Džamal Marej zbog povrede definitivno ne učestvuje na Svjetskom prvenstvu.

 Dzamal Marej definitivno ne igra za Kanadu na Svjetskom prvenstvu 2023 Izvor: Profimedia

As Denvera Džamal Marej zbog povrede ipak propušta predstojeće Svjetsko prvenstvo, objavio je danas Košarkaški savez Kanade. Marej je zajedno sa Nikolom Jokićem prošle sezone sa ekipom Denvera osvojio titulu u NBA ligi, prvu u istoriji kluba i očekivalo se da bude zvijezda Mundobasketa, ali nijedan član šampionskog tandema neće provesti kraj ljeta u Aziji.

Marej je prošle sezone postizao 20 poena u prosjeku i imao je četiri skoka i 6,2 asistencije po utakmici. Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Iako je Džamal Marej odradio pripremne treninge sa reprezentacijom, ipak neće biti u mogućnosti da pomogne svom timu. To je sada i zvanično potvrđeno: "U dogovoru sa medicinskim timom, jasno je da je potreban dodatni oporavak i donio sam tešku odluku da ne učestvujem na turniru. Još uvijek mi je san da predstavljam Kanadu na Olimpijskim igrama, ali ću sada podržati tim na svakom koraku", rekao je Marej i najavio da će sljedeće godine biti u Parizu.

Kanađani se u pripremama za Mundobasket sastaju sa Španijom 17. avgusta i sa Dominkanskom Republikom 19. Na prvenstvu svijeta, ona se nalazi u Grupi H, u kojoj su još i Francuska, Letonija i Liban. Grupna faza će se održati na Filipinima, Japanu i Indoneziji, a finalna faza će uslijediti u glavnom gradu Filipina, Manili.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC