• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Letonija bez najveće zvijezde ide na Svjetsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kristaps Porzingis je razočarao Letoniju jer je odlučio da preskoči Mundobasket da bi bio potpuno zdrav za novu sezonu u dresu Bostona.

 Kristaps Porzingis ne igra na Mundobasketu Izvor: Profimedia

Poznati NBA košarkaš Kristaps Porzingis saopštio je da ipak neće igrati na Mundobasketu 2023, samo deset dana prije početka turnira. Najbolji košarkaš Letonije nadao se da će moći da pomogne svojoj reprezentaciji, ali je saopštio da je povreda bila jača od njega i da je posljednji snimak na skeneru pokazao da i dalje postoji veliki problem sa stopalom i da zbog toga preventivno mora da preskoči takmičenje.

Porzingis je u saopštenju poručio da je to bila teška odluka za njega, i da dobro zna koliko znači svim navijačima kada igra za Letoniju, ali da jednostavno oporavak nije tekao dovoljno brzo. "Zajedno sa medicinskim timom reprezentacije i Bostona donio sam odluku da ne igram. Nije bilo lako, ali obećavam da ću biti uz tim i navijati", napisao je poznati košarkaš.

Ovo je samo još jedno u nizu odustajanja velikih NBA zvijezda, pošto je prethodno odluku o preskakanju turnira zbog mentalne nespremnosti donio Nikola Jokić, dok je Janis Adetokunbo takođe zbog povrede morao da se povuče iz Grčke. Takođe, dobro je poznato i da Amerikanci ne igraju sa najvećim zvijezdama pošto se Tejtum, Buker i drugi "čuvaju" za Olimpijske igre, tako da je Stiv Ker okupio tim koji želi da se takmiči i već djeluju zastrašujuće.

Od najvećih NBA zvijezda, može da se kaže da će na Mundobasketu igrati samo Luka Dončić. Podsjetimo, Mundobasket počinje 25. avgusta i igra se do 10. septembra na Filipinima, Japanu i Indoneziji. Što se tiče Letonije, oni su u grupi sa Kanadom, Libanom i Francuskom, pa su njihove šanse neigranjem Porzingisa sada svedene na minimum.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC