• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetislav Pešić ima još jednu dilemu! Srbija juri 200 na sat, a ovaj odgovor i dalje čekamo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Navijači su mogli itekako da budu zadovoljni utakmicom sa Portorikom. Sada čekamo Mundobasket i još jednu odluku, ali navijači su dobili ono što su htjeli. Razlog da vjeruju u ovaj tim!

 Srbija pred Mundobasket analiza navijači zadovoljni Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Srbija se konačno predstavila domaćoj publici pošto je nakon dva meča iza zatvorenih vrata protiv Poljske i Bosne i Hercegovine zaigrala protiv Portorika. Na kraju je bilo 110:75 na meču na kome se "skidalo" 14 igrača, a vidjeli smo zasigurno najbolju Srbiju u pripremama. Protiv Grčke i Italije su imali uspone i padove, ali sada je viđeno ono što želimo na Filipinima. S obzirom da je to bio prvi i posljednji meč pred očima domaće publike pred Mundobasket, šta smo vidjeli i šta je ono što možemo da očekujemo na Mundobasketu?

ZA POČETAK, ZNAMO KO IDE NA FILIPINE!

Prvo je u izjavi poslije meča Nikola Milutinov otkrio da će 13 igrača putovati na pripremne mečeve sa Kinom i Brazilom u Šenženu, a zatim je to potvrdio i selektor Svetislav Pešić. Dušan Beslać je otpao zbog povrede, Nikola Topić je premlad za ovakve izazove, tako da na Filipine idu: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Nikola Milutinov.

SRBIJA JE MLADA I BRZA!

Tranzicija je ono gdje srpski tim želi da dobija utakmice, kako u napadu, tako i u odbrani. Pominjao je (ponovo) na konferenciji za medije bitnost defanzivne tranzciije i toga da se protivniku ne dozvole laki poeni, a u prvom meču sa Portorikom su dozvolili samo dva poena iz tranzicije za prvih 20 minuta. Portoriko možda nije elitna reprezentacija, ali im brzine svakako ne fali, tako da je ovako dobro trčanje srpske ekipe vrlo, vrlo dobar znak.

ŠTA JE SA PLEJOM?

Vidi se mnogo veća sigurnost u igri Srbije kada je na terenu Stefan Jović kao plejmejker, pa i kada na poziciji "jedan" igra Aleksa Avramović nego kada je tu Marko Gudurić. Imaju "oko" za asistenciju Gudurić, Bogdanović, Davidovac, ali ipak nisu oni klasični plejmejkeri i vidi se da ih prevođenje lopte i preveliki pritisak na driblingu umara. Mnogo će Stefan Jović značiti srpskom timu na Mundobasketu, to je sigurno.

ŠTA MOŽE DA BUDE PROBLEM?

Srpski tim je bio jako dominantan u skoku i zbog toga su mogli da imaju pokušaje iz drugog napada, ali se dosta puta dešavalo da šut ne funkcioniše. Nisu još uhvatili pravu formu, a ona im je realno potrebna tek za drugu grupnu fazu koja počinje početkom septembra, tako da nije ni realno da srpski šuteri budu u top formi. Ako krenu da ulaze otvoreni šutevi, ovaj tim bi zaista napadački mogao da bude velika opasnost.

SAD ČEKAMO!

Vidjećemo kako će 20. i 21. avgusta u mečevima sa Kinom i Brazilom izgledati srpski tim. Put će biti jako težak za srpske momke i teško je da ćemo gledati ovako ubjedljvu Srbiju kao protiv Portorika. Ipak ovako ubjedljiva pobjeda im daje razlog za optimizam i ukoliko se pobijede Kina i Brazil košarkaška euforija će zavladati Srbijom. A od 26. avgusta kreće ono pravo!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:38
Bogdan Bogdanović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC