• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov pred Mundobasket: Srbija NIJE favorit za zlato!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Milutinov surovo iskren o poziji Srbije na Mundobasketu.

 nikola milutinov srbija nije favorit za zlato na mundobasketu Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi

Reprezentacija Srbije kada učestvuje na nekom takmičenju uvijek je jedna od glavnih favorita za osvajanje medalje, međutim centar Nikola MIlutinov smatra da "orlovi" nisu u konkurenciji za zlato na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

"Igrao sam i ranije kao centar u startnoj petorci, tako da imam iskustva, navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe da ovaj posao odradim najbolje što mogu. Naravno, bio bih srećniji da je Nikola Jokić tu sa nama, ali tako je kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, iako je skoro nemoguće", rekao je Milutinov, prenosi Jurohups.

Košarkaš koji je ovog ljeta ponovo zadužio dres grčkog Olimpijakosa, smatra da je odsustvo Nikole Jokića, Vasilija Micića, Alekseja Pokuševskog i Nikole Kalinića veliki udarac za reprezentaciju.

"Oduševljen što je Jokić dva puta bio MVP NBA lige, a prošle sezone je sa Denverom osvojio i šampionsku titulu. Ponosan sam na njega, znam koliko je napornog rada uložio u prethodnim godinama. Znam koliko je bio fokusiran i posvećen da postigne sve to i zbog toga sam zaista srećan. Žao mi je što on, ali i ostali igrači neće biti sa nama, ali imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena i glavnog igrača. Makar je on tu", rekao je Milutinov i dodao: "Mnogi timovi su favoriti za zlatnu medalju, ne mogu da odaberem samo jedan, ali sigurno da mi nismo među njima".

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u utorak uveče Grčku u prvom kolu "Akropolis kupa", a zatim, dan poslije,  "orlovi" su poraženi od Italije. Ovaj turnir samo je uvertira za Svjetsko prvenstvo koje se krajem avgusta i početkom septembra održava u Indoneziji, Filipinima i Japanu. Srbija će na Mundobasketu nastupati u grupi B zajedno sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC