• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" konačno pred očima nacije: Misterija na pleju, konačnih 12 i dileme Svetislava Pešića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa Grčkom i Italijom i navijači će konačno moći da vide srpski nacionalni tim na djelu!

 Šta čekamo da vidimo na mečevima Srbije Izvor: MN PRESS

Srbiju čekaju prve zvanične provere pred ovogodišnji Mundobasket na Filipinima, a srpski nacionalni tim će poslije dva meča iza zatvorenih vrata protiv Bosne i Hercegovine i Poljske prvi put igrati za javnost.

NA "Akropolis kupu" u Atini srpska selekcija će se prvo sastati sa Grčkom u utorak od 18:45, a zatim će se dan kasnije susresti sa Italijom u identičnom terminu. Prvi put će navijači moći da vide srpske reprezentativce na djelu.

Mnogo toga zanima javnost kada je ovaj sastav u pitanju, a kako je ostalo manje od 20 dana do početka Svjetskog prvenstva srpski tim polako ulazi u završnu fazu priprema i trebalo bi da se vide obrisi igre koju Pešić želi da vidi i na Filipinima. Šta su pitanja na koja čekamo da budu odgovorena?

KO IDE NA FILIPINE?

Za sada imamo samo širi spisak kandidata za Mundobasket i još uvijek nismo ni blizu 12 imena za konačni spisak. Na turnir u Atini ne putuje mladi Nikola Topić, kao ni roviti Alen Smailagić, Dušan Beslać i Uroš Trifunović. Od bekova se računa na Bogdana Bogdanovića, Marka Gudurića, Aleksu Avramovića, Stefana Jovića, Nemanu Nedovića, od krila na Dejana Davidovca, Vanju Marinkovića, Ognjena Dobrića i Aleksu Radanova, a od centara na Nikolu Milutinova, Nikolu Jovića, Filipa Petruševa, Dušana Ristića i Borišu Simanića.

KO ĆE NA PLEJA?

Izvor: MN PRESS

Čuli smo od Poljaka poslije meča sa Srbijom u Beogradu da srpski tim igra brzo i sa mnogo šutnutih trojki. Stefan Jović se priključio pripremama i djeluje da kao jedini "klasični" organizator igre ima zagarantovano mjesto na Eurobasketu, ali ko će osim njega organizovati igru? Tu je Aleksa Avramović koji pokriva pozicije jedan i dva, Marka Gudurića je na konferenciji za medije selektor Pešić označio kao pleja, a tu se snalazi i Bogdan Bogdanović. Nemanja Nedović je karijeru počeo kao plej, ali ga odavno nismo vidjeli u toj ulozi.

A ČETVORKA?

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Djeluje jasno da će Nikola Milutinov biti prva opcija na petici, ali ko će biti startna četvorka i ko će zapravo igrati na tom mjestu? Nikola Jović se oporavio od povrede, ali ga nismo mnogo gledali na terenu ove sezone, dok je Filip Petušev zaradio ugovor u NBA i djeluje da je konačno riješeno da on igra na krilnom centru, a ne ispod koša. Tu je i univerzalac Dejan Davidovac koji može da igra sve pozicije u timu, ali je najviše igrao na četvorci, kao i Boriša Simanić kome se daju najmanje šanse da zaigra.

KAKO IZGLEDAJU ORLOVI?

Izvor: Profimedia

Na Eurobasketu je za Srbiju igrao potpuno drugi tim, tako da sada sve navijače zanima kako će izgledati ova ekipa. Da li se više traže rješenja ispod koša ili spolja, da li pokušavamo da poentiramo u tranziciji ili gradimo napade i igramo čvrstu odbranu?

Sve to ćemo moći da vidimo na mečevima sa Grčkom i Italijom na "Akropolis kupu". Zatim se srpski tim vraća u Beograd gdje će se 16. avgusta sastati sa Portorikom, da bi zatim na putu ka Filipinima u Šenženu Srbija odigrala mečeve prvo sa Kinom i Brazilom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC