• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ISTINA" O NIKOLI JOKIĆU: On najbolji? Ma, dajte... Nije ni u Top 5!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da li je Jokić najbolji ili ipak nije? Evo šta o njemu kaže jedan od najvećih.

 Pol Pirs Nikola Jokić nije ni među pet najboljih asistenata NBA lige Izvor: Profimedia

Slavni NBA šampion Pol Pirs, nezaboravni as i lider Boston Seltiksa, smatra da Nikola Jokić nije ni u top 5 najboljih visokih dodavača u NBA ligi. Na pitanje "Gdje bi stavio Jokića protiv Medžika Džonsona", Pirs je odmahnuo rukom.

"Medžik je najbolji dodavač. Jokić nije ni broj dva... Pričamo o dodavačima? Jokić nije ni u Top 5 najboljih dodavača svih vremena, prema mom mišljenju. Prosto, on je visok igrač i on je najbolji visoki košarkaš, ali hajde da pričamo samo o najboljim dodavačima. Onda morate da pričate o igračima kao što su Medžik, 'Bela Čokolada' Džejson Vilijams, Radžon Rondo, Pit Maravič, Lari Bird... Ako pričamo o glamuroznosti i stilu, ako pričamo o ljudima koji su dodavali iza vrata, bez gledanja...", rekao je Pirs u jednom podkastu.

"Mislim, Džoker (Jokićev nadimak, prim novin) je sjajan, ali ako pričamo samo o 'čistim', posebnim dodavačima... Onda tu pominjemo i Džejsona Kida. Ma, dajte. Nismo vidjeli igrača tako visokog (kao Jokić) da tako dodaje, ali ne radi on to kao Medžik ili kao Rondo. To su posebne stvari", dodao je Amerikanac.

Nikola Jokić ostvario je za dosadašnjih osam NBA sezona ukupno 3.959 asistencija i neke među njima ipak jesu bile i glamurozne i "fensi" i izgledale su spektakularno. Posebno bi trebalo istaći da je u plej-ofu asistirao za čak 190 pogodaka svojih saigrača i da je i tako dao ogroman doprinos osvajanju titule, koja je prije svega zbog njega stigla u Kolorado.

Pol Pirs (45) bio je predvodnik šampionske generacije Bostona iz 2008. godine, u toj slavnoj franšizi proveo je čak 15 sezona, a igrao je i za Bruklin, Vašington i Los Anđeles Kliperse, u čijem dresu je bio "Jokerov" rival do 2017, kada se penzionisao.

Pogledajte neke od najljepših Jokićevih asistencija:

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/NBA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC