• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija igra još jedan meč pred Mundobasket! Gdje je prenos i šta je sa konačnim spiskom?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija igra protiv Brazila i to će biti posljednji meč pred početak Svjetskog prvenstva.

 Srbija - Brazil kad i gdje je se igra i kad je prenos Izvor: Mondo/U. Arsić

Srbija igra protiv Brazila i biće to poslednja provjera za ekipu Svetislava Pešića pred početak Svjetskog prvenstva. Drugi meč u okviru Kupa solidarnosti igra se u Šenženu. U prethodnom duelu srpski tim savladao je domaćina Kinu i pokušaće da u dobrom raspoloženju otputuje u Manilu i grupnu fazu šampionata.

Selektor "orlova" očekuje da će stvari biti drugačije u ovom meču, pošto je poslije duela sa Kinom otkrio da se plašio jedne stvari. "Prvo bila je velika bojazan kako ćemo jer smo tek stigli. Imali smo jedan vrlo naporan put i bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo neku svježinu koju je vrlo teško pronaći kada imate ovako težak put. Nama je bio najteži put od Hong Konga do Šenžena. Tih 60 kilometara, čekanja na granici, ne što smo izgubili vrijeme, nego što se to dešavalo poslije 12 sati leta", rekao je Pešić tada.

Srpski tim je tako tokom priprema igrao sa dva od tri rivala u grupi. Pobijedio je Portoriko u Beogradu, pa Kinu u Šenženu. Jedina preostala ekipa iz grupe je Južni Sudan i sa njima će igrati u trećem kolu grupne faze. Prije početka svega toga odigraće meč sa Brazilcima.

KAD SE IGRA I GDJE JE PRENOS?

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Posljednja priprema pred Mundobasket počinje u 14 časova. Prenos utakmice je na RTS 1. Kao i uvijek tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

PEŠIĆEVA ODLUKA

Izvor: MN PRESS

Moraće Svetislav Pešić najkasnije do 24. avgusta da prelomi i da donese konačnu odluku oko 12 imena za Mundobasket. Dueli sa Kinom i Brazilom posljednja su prilika za jednog igrača, pošto je u Aziju otišlo 13 košarkaša. Dilema je između Boriše Simanića i Alekse Radanova.

Ovo je 13 igrača koje je Pešić poveo na posljednje pripremne mečeve: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

ŠTA POSLIJE?

Izvor: MONDO/ Uroš Arsić

Poslije utakmice sa Brazilom Srbija će predahnuti i krenuti tamo gdje mora da bude - u Manilu. Žele "orlovi" što prije da stignu i da se priviknu na uslove koji vladaju na Filipinima, prvenstveno na ogromnu vlažnost vazduha. Tamo će prvo igrati tri meča u grupi sa Kinom (26. septembar), Portorikom (28.9) i Južnim Sudanom (30.09).

Najbolje dvije grupe idu dalje i ukrštaju se sa grupom A u kojoj su Italija, Filipini, Angola i Dominikanska Republika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC