• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u važnoj utakmici za Srbiju! Šok pred desetinama hiljada navijača - domaćin Mundobasketa sad mora da napravi čudo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uzbudljiva utakmica i pobjeda Dominikanske Republike u Manili!

 Dominikanska Republika pobijedila Filipine 87:81 Izvor: Profimedia

Reprezentacija Dominikanske Republike pobijedila je Filipine 87:81 u dramatičnoj i istorijskoj utakmici u Manili, u 1. kolu Mundobasketa, pred desetinama hiljada navijača. Ova utakmica bila je izuzetno bitna za reprezentaciju Srbije, jer se ekipa Svetislava Pešića "ukršta" u drugoj fazi Mundobasketa sa drugoplasiranim iz ove grupe, u kojoj je i Italija kao "na papiru" najveći favorit. I već je ostvarila jedan trijumf, jer je na otvaranju Mundobasketa pobijedila Angolu 81:67.

Dramatičan meč pred rekordnim brojem gledalaca odlučen je u završnici, pred koju je Dominikanska Republika stekla važno vođstvo trojkom Antonija Penje za 75:72 na šest minuta do kraja. Zvijezda domaćina Džordan Klarkson, košarkaš Jute, vratio se nakon toga na teren, ali su ipak gosti u Manili imali kontrolu rezultata, iako ni oni nisu bili najprecizniji. Upravo je Klarkson bio zvijezda meča, ubacio je 28 poena, ali je bio prinuđen da odgleda završnicu među rezervama, jer je tri i po minuta prije kraja napravio petu ličnu grešku zbog udaranja laktom Viktora Liza, beka-šutera Dominikanske Republike. 

Izvor: Profimedia

Očekivano, najbolji igrač Dominikanske Republike bio je NBA superstar Karl-Entoni Tauns, strijelac 26 poena, a zajedno sa na momente nestrpljivim zemljacima sljedeću utakmicu igraće u nedjelju protiv Italije od 10 časova u Manili. Pobjednik tog meča imaće ogromnu zalihu pred rasplet u grupi, iz koje će stići rivali Srbije u borbi za četvrtfinale. Sa druge strane, Filipinci će morati da naprave čudo protiv Italije u četvrtak od 14 časova.

Podsjetimo, reprezentacija Srbije počeće učešće na Mundobasketu u subotu, utakmicom protiv Kine od 14 časova. Azijsku selekciju predvodi Saša Đorđević, legenda srpske i evropske košarke, koji je u četvrtak otkrio kako se osjeća pred meč protiv svoje zemlje:

Pogledajte

03:44
Aleksandar Đorđević
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC