• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi se oglasili poslije debakla na Svjetskom prvenstvu! Došao na konferenciju i izgovorio tri riječi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vensan Kole i Evan Furnije pričali su sa medijima poslije ubjedljivog poraza Francuske na Svjetskom prvenstvu.

 Komentar Francuza na ubjedljiv poraz od Kanade Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA Media

Francuska je doživjela debakl na startu Svjetskog prvenstva u košarci. U Džakarti je ubjedljivo izgubila od Kanade (95:65). Podatak da je postigla samo osam poena u trećoj četvrtini najbolje govori koliko je loše odigrala prvi meč u grupnoj fazi. Protiv Letonije u narednom kolu mora da slavi u suprotnom prijeti joj ispadanje sa Mundobasketa.

Poslije meča, očekivano, Francuzi nisu bili raspoloženi za priču. Pred novinare na konferenciju za medije došli su selektor Vensan Kole i Evan Furnije koji je ujedno bio i najefikasniji u svom timu (21, 5/6 za dva, 3/13 za tri). Upravo je prvo pitanje novinara bilo za njega, upitan je šta se dogodilo. "Razbili su nas", kratko i jasno odgovorio je Furnije.

Sa njim se složio i selektor. "Užasna utakmica za nas. Poslije prvog poluvremena smo bili u igri, morali smo bolje, posebno u reketu. Drugo poluvrijeme započeli smo veoma loše, čim su oni poveli, mi smo izgubili našu igru i u posljednjih 15 minuta uopšte nismo bili na terenu", rekao je Kole.

Sljedeći meč sa Letoncima najbitniji je za Francusku. Pobjeda je imperativ u tom duelu.

"Ne znam mnogo o njima, bili smo fokusirani na Kanadu, dugo nismo igrali, mislim da oni nisu bili na Eurobasketu, prethodnom Mundobasketu, kao ni na Olimpijskim igrama. Znamo da nemaju Kristapsa Porzingisa. To je tim koji ima dosta igrača koji dobro igraju sa loptom u rukama, dobre šutere, biće težak meč, moramo da se spremimo za njih. Moramo da ih pobijedimo i to je to, da vratimo fokus i samopouzdanje. Izgubili smo 30 razlike, ali znamo da smo dobar tim i znamo šta treba da radimo", jasan je Furnije.

Za kraj je Evan pohvalio i Kanađane koje je predvodio Šej Gildžus-Aleksander (27, 13sk, 6as). "Fizički su bili odlični, izbacili su nas iz naše zone komfora, tjerali su nas da radimo stvari koje nismo željeli. Uspijevali smo da poentiramo, odbrana je bila solidna, onda su oni stvarali više pritiska, drugo poluvrijeme bilo je početak kraja. Čestitam im", zaključio je Furnije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC