• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lud meč, ali kad je Nedović srušio Partizan... Džon Holand blista poslije pobjede: E, to je portorikansko srce!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Džon Holand je oduševljen zbog pobjede Portorika nad Južnim Sudanom, a uporedio je to i sa pobjedom Crvene zvezde nad Partizanom prošle sezone. /Od reportera MONDA Nikole Lalovića sa Svjetskog prvenstva u košarci/

 Džon Holand o pobjedi Portorika protiv Južnog Sudana Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Portoriko je na najdramatičniji mogući način pobijedio Južni Sudan (101:96) i to poslije produžetka u koji "nisu imali potrebe da idu". Na tri desetinke prije kraja regularnog dijela, Portoriko je dobio dva slobodna bacanja, ali je Romero promašio oba i susret odveo u dodatnih pet minuta, gdje su ipak "los gallosi" imali više znanja i sreće. Odmah poslije naporne utakmice, Džon Holand je naznačio da je ovo velika timska pobjeda u kojoj su pokazali srce.

"Bila je stvarno luda utakmica, drago mi je što smo pobijedili, ovo je Svjetsko prvenstvo i svašta može da se desi. Pokazali smo srce, bila je čudna utakmica, loša, dosta izgubljenih lopti i preokreta, stvarno se svašta dešavalo. Najvažnije je da smo pobijedili na kraju, idemo meč po meč", istakao je Holand poslije susreta.

Sada već bivši košarkaš Crvene zvezde uporedio je "ludu" utakmicu i sa onom protiv Partizana prošle sezone, koju je Nemanja Nedović riješio trojkom u posljednjoj sekundi: 

Mora da je ovo jedna od najluđih utakmica, pravi rolerkoster i lijepo je što smo na kraju pobijedili. Možda je luđa bila ona protiv Partizana kad smo pobijedili u posljednjoj sekundi, ali ovo je sjajno iskustvo za nas", naglasio je Portorikanac.

Istakao je da je pričao sa Dobrićem i Petruševim, ali ne bi da otkriva o čemu: "To su mi saigrači, pričao sam sa njima naravno, ali pričao bih samo o današnjem meču. Moramo da budemo bolji i spremniji smo da igramo sada nego onda. Shvatili smo neke stvari. Treš-tok? Vidjećemo...", nasmijao se harizmatični Holand.

Pogledajte

03:41
Džon Holand
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Upravo su Portorikanci naredni rival Srbije na Svjetskom prvenstvu, naravno poslije današnjeg meča protiv Kine koji počinje u 14 časova uz direktan prenos na Mondu. Od svojih saigrača, Holand samo traži da podignu nivo igre da se ne bi ponovio debakl kao u Beogradu usred priprema.

"Da li je ovo dobro ili loše pred Srbiju? Ne znam, bitno je da smo pobijedili i da smo pokazali srce. Dobili smo na način da smo pokazali karakter. Postajemo sve bolji i bolji i idemo meč po meč. Da li će biti lakše da igramo protiv Srbije? Drugačije je skroz, igrali smo u Beogradu protiv njih i drugačiji je osjećaj, sve će biti drugačije, tako da mislim da moramo da dođemo spremni, da sredimo greške od danas i da budemo skroz spremni jer su sjajan tim. Vidjeli smo šta mogu, a mi sada moramo bolje", kazao je Holand i zahvalio se na čistom srpskom.

Poslušajte i šta kaže Karlik Džons, jedan od najboljih igrača Južnog Sudana kome je teško pao poraz protiv Portorika, pošto su poslije toga reprezentativci afričke zemlje ostali sa malim šansama da prođu dalje.

Pogledajte

01:34
Karlik Džons
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC