• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuna ludnica u grupi Srbije na Svjetskom prvenstvu! Ne može da se opiše završnica, a još se igra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Južni Sudan i Portoriko igraju produžetke u prvom meču grupe B u kojoj je i reprezentacija Srbije.

 Produžeci na meču Južnog Sudana i Portorika Izvor: Sportklub/Screenshot

Kakva drama i preokret Portorika protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu, a onda produžetak umjesto pobjede - 81:81!

Gubili su sve vrijeme, imali i dvocifren minus, djelovali su veoma loše i onda su u posljednjem minutu uspjeli da šokiraju rivala i da dođu do šanse da pobjede u grupi B u kojoj je i Srbija. Završnica meča bila je nestvarna... Čula se sirena za kraj meča što je značio da se igra produžetak (81:81), ali je sudija pokazao da je prije toga bio faul. Gledao se snimak i utvrđen je da vrijeme nije isteklo, Romero je imao dva slobodna bacanja da stavi tačku - promašio je oba! Kakva drama, a još se igra...

Od početka je Južni Sudan, predvođen trojicom igrača sa NBA iskustvom, počeo da diktira tempo. Gebrijel, Džouns i Šajok dominirali su i na poluvremenu je već razlika bila dvocifrena (52:42). Uspjeli su Portorikanci da uzvrate u trećoj dionici i da vrate neizvjesnost (60:59).

U posljednjem kvartalu bilo je previše grešaka na obje strane, nerezonskih šuteva, pokušaja koje je teško objasniti. Jedan od takvih bila je kontra Portorika četiri na jedan koja se završila promašajem. Ni Sudanci nisu znali to da kazne, pa je umjesto velkog vođstva na oko dva minuta prije kraja na semaforu bilo neriješeno (74:74).

U dramatičnoj završnici je Južni Sudan poveo a 78:75 poslije kontre na oko 40 sekundi prije kraja, ali je Portoriko brzo poentirao, pa je iz kontre Romero zakucao za vođstvo, a poslije tajm-auta Sudanci nisu izveli loptu za propisanih pet sekundi. Dvije ogromne greške u momentima kada se meč lomio, a onda je Romero promašio oba slobodna bacanja...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC