• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, vrijeme je da se dokažeš! Svjetsko prvenstvo počinje i za "orlove" - kad se igra, gdje je prenos, šta čeka ekipu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija protiv Kine igra prvi meč na Svjetskom prvenstvu.

 Srbija protiv Kine igra prvi meč na Mundobasketu 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Srbije igraju prvi meč na Svjetskom prvenstvu. Rival će biti Kina koju predvodi dobro poznato lice - Aleksandar Đorđević, nekadašnji selektor i legendarni košarkaš. Upravo će on biti prva prepreka "orlova" na najvećoj svjetskoj smotri.

Mundobasket već je počeo, svašta je moglo da se vidi prvog dana, obaranje rekorda po broju navijača, blamaža Francuza, NBA okršaji, priče o Nikoli Jokiću. Nadamo se svi da će drugog dana glavna tema biti "orlovi" Svetislava Pešića i da će tema biti pobjeda i dobar start tima. Srbija je apsolutni favorit u grupi u kojoj su pored Kineza još Portoriko i Južni Sudan.

Vrijeme je da i Srbija osjeti parket u Manili i da pokaže da se dobro pripremila kroz zvanične mečeve i one koji su bili "iza zatvorenih vrata". Kapiten Bogdan Bogdanović izvešće ekipu po prvi put na zvaničan meč na Filipinima. Neka je srećan početak!

KAD SE IGRA I GDJE JE PRENOS?

Meč se igra u Manili u "Araneta koloseumu". Počinje u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, odnosno 20 časova po lokalnom vremenu. Prenos je na RTS-u i Sport klubu, a kao i uvijek tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

KINA JE VEĆ JEDNOM SRUŠENA!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija će protiv Kine igrati drugi put u razmaku od samo šest dana. U meču odigranom 20. avgusta na Kupu solidarnosti u Šenženu srpski tim slavio je lako i ubjedljivo (87:64). Pitanje pobjednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku i nadaju se svi da će tako biti i na Mundobasketu.

Najefikasniji u tom meču bili su Bogdan Bogdanović (16, 6as) i Filip Petrušev (13 poena). Dan kasnije pao je i Brazil, a poslije toga je i selektor Pešić saopštio konačan spisak sa kog je otpao Aleksa Radanov.

KO JE NA SPISKU I ŠTA KAŽU IGRAČI?

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Uoči utakmice izjave su dali Nikola Jović i Dušan Ristić i oni su uvjereni da će "orlovi" upisati pobjedu.

"Jedva čekam da počnemo. Svi su zadovoljni, srećni, pozitivni, nadamo se dobrim rezultatima. Igrali smo nedavno protiv Kine, nadamo se sličnom ishodu i da ćemo pobijediti. Odradili smo skauting, treneri su uradili dobar posao, na nama je da se pokažemo na terenu", rekao je Jović.

Sličnu poruku imao je i srpski centar.

"Energija u timu je pozitivna, svi su fokusirani na svoje uloge i podređeni timskom uspjehu i to je najvažnije u ovom trenutku. Cilj je da u svaki meč uđemo sa maksimalnim pristupom i poštovanjem prema protivniku. Ovo je Svjetsko prvenstvo i svako će dati svoj maksimum protiv nas. Ne opterećujemo se rezultatom, idemo polako i želimo da ispoštujemo naše principe koje smo zacrtali u napadu i odbrani. Ako to ispoštujemo, rezultat će doći", jasan je Ristić.

Ovako izgleda i spisak od 12 igrača koji će igrati protiv Kine: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić. Nema Nikole Jokića, Nemanje Nedovića, Nikole Kalinića, Vladimra Lučića, ali tu su neki drugi igrači željni dokazivanja, vrijme je da to pokažu i na parketu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC