• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrili smo dio taktike Kine za meč sa Srbijom! Sale kao vojnik, Jao Ming na tribinama, a NBA igrač sve razotkrio! VIDEO

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kina je održala posljednji trening pred meč sa Srbijom u prvom kolu Svjetskog prvenstva, a sa tribina je sve to posmatrao Jao Ming! /Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića/

 Košarkaši Kine trenirali pred meč sa Srbijom Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija je trenirala od 11 do 12 po lokalnom vremenu u "Araneta Koloseumu", a kada su "orlovi" završili svoj trening na parket je izašao Sale Đorđević! Legendarni igrač i selektor srpske košarkaške reprezentacije je na 55. rođendan imao tu čast da svoj tim pripremi za meč sa Srbijom.

Kako je rekao na konferenciji za medije pred početak prvenstva, biće mu jako teško da kontroliše emocije na tom meču, ali je na treningu održanom sedam sati pred meč bio vrlo koncentrisan i smiren.

Veći dio treninga proveo je na centru terena gledajući svoje igrače kako rade. Sa rukama na leđima je posmatrao igru svog tima, a pred kraj treninga je prišao iskusnom kapitenu Žu Pengu koji se nije postavljao na pravi način. Proveo je nekoliko minuta u žustrom razgovoru sa njim, a evo kako je to izgledalo:

Na kraju treninga vidjeli smo kako je Đorđević konačno sjeo, ali nisu svi otišli u svlačionicu. NBA pojačanje ovog tima Kajl Anderson ostao je posljednji da vježba šut sa jedne noge. Očigledno da planira prodore protiv srpskog tima, ali to vjerovatno i očekuje Svetislav Pešić sa strućnim štabom.

Ostatak Kineza je vrlo brzo napustio halu kada je selektor označio kraj treninga, a posljednji je izašao upravo Đorđević koji je izgledao zamišljeno i koncentrisano na rad. Djeluje da mir u glavi ima, a znamo da mu vatre u srcu ne fali, tako da ne treba očekivati lak meč za Srbiju.

Pogledajte

00:38
Kajl Anderson na treningu Kine
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Sve ovo je sa strane posmatrao legendarni Jao Ming! Najbolji kineski košarkaš svih vremena i član Kuće slavnih sada je predsjednik košarkaške federacije Kine i upravo je on izabrao Đorđevića kao lidera ove generacije.

Pogledajte slike sa treninga i kako je Jao Ming posmatrao sve pored na tribinama:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC