• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTI KOBI BRAJANT! Svi u šoku na Mundobasketu - taj broj, dres, pokreti... Evo ko je on zapravo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svi pričaju o "Kobiju Brajantu" iz Jordana.

 Kobi Brajant igra za Jordan Rondej Holis Dzeferson Izvor: Profimedia/Dante Dennis Diosina Jr II / Anadolu Agency

Reprezentacija Jordana očekivano je ubjedljivo izgubila od Grčke (71:92), ali je predstavila Mundobasketu igrača koji na terenu pokretima zaista podsjeća na pokojnog Kobija Brajanta. Zove se Rondej Holis Džeferson (28 godina, 198 centimetara), ubacio je 24 poena i potezima je natjerao mnoge da se začude dok ga gledaju. Isti je broj na dresu kao i Brajantov u Lejkersima ("24"), nosi široki dres kao i Kobi, izvlači ga iz šortsa, na sličan način se zabacuje u stranu, unazad, dribla, šutira sa zadrškom...

Naravno, "jordanski Kobi Brajant" daleko je kvalitetom i od NBA lige u ovom trenutku, a ne samo od Brajanta. On je svojevremeno 2015. bio 23. "pik" na draftu, igrao je četiri godine za Bruklin, potom kratko za Toronto i simbolično za Portland, pa je 2021. prešao u Bešiktaš u Tursku. Nakon kratke epizode u evropskoj košarci igrao je u ligama Portorika, Južne Koreje, Filipina i ponovo Portorika, odakle je i stigao na aktuelni Mundobasket.

Izvor: Profimedia/Dante Dennis Diosina Jr II / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

"On imitira pokrete u ogledalu, ali koristi one iz ogledala", napisao je Rob Perez, poznata američka medijska ličnost koja je i učinila klip Holisa Džefersona viralnim. Pogledajte kako igra "jordanski Kobi":

"Kobi mora da ovo gleda i da smeje", napisao je zvanični nalog FIBA uz ovaj video snimak, podsećajući na nezaboravnog Brajanta, koji je poginuo 2020. godine u padu helikoptera kod Los Anđelesa. On je igrao za reprezentaciju na kontinentalnom turniru 2007. i na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu, na kojima je naravno osvajao zlato. Na prošlom Mundobasketu, 2019. godine, bio je ambasador takmičenja, mada nažalost nikad nije nastupio na tom takmičenju.

Jordan i Holis Džeferson, koji u NBA ligi nije ovoliko podsjećao na Brajanta, imaće pakleno težak zadatak u grupi na Filipinima. Sljedeći meč igraće protiv Novog Zelanda, a u posljednjem kolu bivši košarkaš Bruklina moći će da pokaže svoje poteze baš Amerikancima, koji su u prvom meču na turniru rutinski pobijedili Novi Zeland, 99:72. Da li će tada igrati kao Kobi? 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC