• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nećeš da igraš za reprezentaciju? Ode pasoš! Turci po kratkom postupku otjerali zvijezde zbog neuspjeha!

Autor Dragan Šutvić

Američki košarkaški sa turskim papirima će ubuduće biti stranci u domaćem prvenstvu jer su ignorisali poziv državnog tima.

 turci pobjesnili zbog larkina i vilbekina Izvor: MN PRESS

Američki košarkaši Šejn Larkin i Skoti Vilbekin imaju pasoš Turske, ali nisu željeli da igraju za ovu reprezentaciju tokom ljeta u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre zbog čega su svi u Košarkaškom savezu Turske pobjesnili. Najviše se naljutio selektor Ergin Ataman, stizale su optužbe na račun njihovih klubova Fenerbahčea i Efesa da ih nisu pustili, da bi poslije svega stigle i kazne za dvojicu Amerikanaca.

Ne samo da su dobili pet mečeva suspenzije u prvenstvu Turske i novčanu kaznu od oko 3.000 evra, nego su na neki način Larkin i Vilbekin ostali bez turskog pasoša. Preciznije, više se u prvenstvu Turske neće računati kao domaći igrači što će najveći problem napraviti njihovim klubovima. Takođe, više nikada neće ni igrati za reprezentaciju, ali to smo već znali...

Turci su bijesni jer su izgubili u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre, i to na turniru koji su oni skupo platili da bi organizovali, tako da će propustiti predstojeći turnir u Parizu. S obzirom da ne igraju ni na Mundobasketu, dok su na prethodnom Eurobasketu ispali u prvoj eliminacionoj rundi, čini se da ovo nisu dobri dani za njihovu košarku i da ćemo probleme tek viđati u narednim godinama ako ponovo ne "naturalizuju" druge igrače.

Larkin se inače pobunio zbog svega i rekao je da nije mogao da pomogne reprezentaciju zbog toga što je bio povruheđen, dok je Skoti Vilbekin znatno mirnije primio ovu vijest i jednostavno se "nije javljao na telefon" Atamanu. Fenerbahče je stao u njegovu odbranu, kao što je i Efes podržao Šejna Larkina.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC