• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi za Južni Sudan pred Srbiju! Led na ruci najboljeg igrača sve zabrinuo (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Na treningu Južnog Sudana pred meč sa Srbijom vidjeli smo da afričku selekciju još uvijek dobro služi šut, ali i da je Karlik Džons imao problema sa laktom. Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

 trening južnog sudana na svjetskom prvenstvu  Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Kao što je na konferenciji za medije istakao Svetislav Pešić Sudanci ne propuštaju treninge! Tako je bilo i sada pa su od 14:15 do 15:40 po lokalnom vremenu reprezentativci Južnog Sudana bili na terenu jedne od trening hala u gradu.

Vidjeli smo i legendarnog Luola Denga kako kao predsjednik košarkaškog saveza donosi vodu igračima i pomjera torbe sa opremom, a naravno da su osim Sudanaca na treningu bili još samo Srbi. Tako je i na predstavljanju Južnog Sudana na Mundobasketu na konferenciji bilo šest novinara - dvoje iz Afrike i četiri iz Srbije.

Ono što možda može da zabrine Sudance pred meč sa Srbijom je to što je u jednom trenutku plejmejker Karlik Džons izašao sa terena sa ledom na jednom laktu. Količina leda je bila prilična, ali se kasnije bez toga vratio na teren. Pogledajte kako je to izgledalo:

Pogledajte

01:30
Trening Sudana
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Na treningu smo vidjeli i kako Sudanci ne oklijevaju da šutiraju trojke, a nije bilo mnogo kontakta već se radilo sa loptom. Sudanci su poslije uvodnog poraza u dramatičnom meču sa Portorikom pregazili Kinu Aleksandra Đorđevića, pa sada čekaju da im se poklope kockice!

Ukoliko bi uspjeli da pobijede Srbiju, skoro sigurno bi prošli dalje, ali će zapravo tim Rojala Ajvija mnogo više gledati na meč Kine i Portorika. Ako Portorikanci izgube od Kine Južni Sudan vjerovatno ide dalje zbog najbolje koš razlike u krugu od tri tima od po jedne pobjede, o čemu je pričao i Saša Đorđević poslije meča sa Afrikancima.

Sada se čeka trening Srbije koja je zakazala svoj trening u 17 časova po lokalnom vremenu, tj. 11:00 u Srbiji. Ostaćemo na istom mjestu kako bi vidjeli kakvo je stanje Filipa Petruševa, šta je sa Aleksom Avramovićem i kakva su očekivanja pred meč.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:15
Džipni, Manila
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC