• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIĆE SIGURNO JOŠ SRBA U NBA LIGI! Radi u Hjustonu i oduševljen je "orlovima": To je dobro podmazana mašinerija

Selektor Južnog Sudana, Rojal Ajvi imao je samo riječi hvale na račun srpske reprezentacije. Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića.

 Rojal Ajvi o reprezentaciji Srbije Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA Media

Selektor Srbije, Svetislav Pešić napravio je šou na konferenciji za medije, dok njegov kolega iz Južnog Sudana nije bio tako dobro raspoložen na Svjetskom prvenstvu. Rojal Ajvi odgovarao je na pitanja medija poslije ubjedljivog poraza od Srbije (115:83). Uprkos dešavanjima na parketu istakao je da je ponosan na svoj tim.

Imao je samo riječi hvale na račun srpske ekipe. "Naišli smo na dobro podmazanu mašinu. Dobro su šutirali rijetko su gubili loptu i vidite... Na svakoj poziciji imaju igrača koji postiže poene. Svaka im čast, čestitam i svojim igračima koji su se borili 40 minuta. Nekada pobijedite, nekada izgubite, ali morate uvijek da gore", počeo je Ajvi.

Najbolji igrač afričkog tima Karlik Džouns završio je meč sa samo tri poena (1/4 za dva, 0/1 za tri). "Ne znam gdje smo pogriješili, ali mislim da je najveći problem bio sa poenima iz izgubljenih lopti. Bili smo spori, nismo igrali dobar napad, zatvorili su Karilika koji je imao samo tri poena, a on je imao sjajan turnir do sada. Potpuno su ga isključili iz igre, nisu mu dali da dobije loptu, stavljali su dva igrača na njega. Bio je impresivan posljednja dva meča, imali su plan za njega, frustrirali su ga i uspjeli da ga odbrane."

Ajvi je imao dugu karijeru u NBA ligi, igrao je za Atlantu, Milvoki, FIladelfiju, Oklahomu, pa je bio potom asistent u Oklahomi, Njujork Niksima, Bruklinu i trenutno je u Hjustonu. Zato je i upitan da li vidi još nekog od igrača Srbije u NBA ligi. "Sigurno! Šuteri su im fantastični. Svih 12 igrača mogu da daju trojke, imaju 'premijum' šutere. To je dobro podmazana mašinerija. Šuteri su jako bitni i u NBA i vidim još igrača iz ovog tima u NBA."

Za kraj je imao poruku za sve u Južnom Sudanu. "Mi igramo košarku zbog mira i menjanja narativa o zemlji. Svi nas gledaju i zato pričamo priču o drugarstvu, sportu, bratstvu... To je ono što moji igrači pokazuju kad izađu na teren, jer su kao porodica", zaključio je Ajvi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC