• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija nam nije dala da pređemo pola!" Orlovi razbili Litvaniju - ove riječi su dokaz!

Autor Dušan Ninković

Nakon pobjede Srbije nad Litvanijom selektor baltičke reprezentacije priznao koliko je ubjedljivo poražen.

 Litvanci - Srbija nam nije dala da pređemo pola Izvor: Profimedia

Najbolji meč Srbije na Mundobasketu došao je baš kad je trebalo - u četvrtfinalu turnira razbijena je Litvanija, a njen selektor Maksvitis ostao je bez teksta. Po njegovim riječima na konferenciji, Srbija je odsjekla litvanski napad već u ranoj fazi, kada im nije dala da prenesu loptu preko polovine terena!

Presign koji su igrali "orlovi" davao je rezultate jer je nakon ukradenih lopti - gdje je prednjačio Aleksa Avramović - bilo lako postići poene u kontrama i napraviti razliku koja se ubrzo ispostavila nedostižnom.

"Ovo je najgora utakmica našeg tima na prvenstvu. Najbolji tim je pobijedio, a mi smo imali manjak energije, koncentracije i emocije. Previše smo se potrošili prije nekoliko dana i srpski tim je bio bolji. Nije mi se svidjela energija mog tima pred meč. Odbrana je bila loša i to je moralo da bude bolje. Naša ofanziva je bila loša i Srbi su nas natjerali da im pokloimo loptu i da tako žive od tranzicije što rade cijeli turnir. Bila je drugačija utakmica sa SAD nego sada. U prvoj četvrtini su dali 20 poena u reketu, a to jasno pokazuje manjak energije i manjak koncentracije", rekao je Kazis Maksvitis i dodao: "Prvo bili su jako fizički prisutni. Tri puta nismo prešli pola, a kada pređemo pola oni nas izguraju sa pozicije i naš loš napad je rezultirao u velikom broju napada za Srbiju."

Podsjećamo, Litvanija je bila neporžena kroz grupnu fazu i četvrtfinale je dočekala sa maksimalnim učinkom - pet pobjeda, od kojih jedna protiv SAD. Sada su ostali bez borbe za medalju, ali i bez vize za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Kao utješna nagrada ostaje im borba za peto mjesto na Filipinima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC