• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDNICA! NIJEMCI PREŽIVJELI - BERTANS PROMAŠIO POBJEDU: Šreder igrao najgori meč u životu, ali idu u polufinale!

Autor Milutin Vujičić

Njemačka i Sjedinjene Američke Države boriće se za mjesto u finalu Mundobasketa.

 Letonija Njemačka polufinale Svjetsko prvenstvo Izvor: Sportklub/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva na Filipinima i danas od 14 časova će saznati ime svog narednog protivnika - da li će to biti Slovenija ili Kanada - međutim, i te kako motrimo na drugi dio kostura. Sada znamo da će se reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država za finale boriti protiv Njemačke!

Gledali smo ludu utakmicu u kojoj je Nemačka slavila 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20) uprkos katastrofalnoj partiji Denisa Šredera, čija tragična igra ih nije na kraju koštala pobjede. Igrao je užasno čitav susret, potom je upropastio i posljednji napad svog tima što je omogućilo Letoniji šut za pobjedu, međutim Davis Bertans nije pogodio. Ostala je lopta na obruču, a zbog toga je bivši košarkaš Partizana završio u suzama.

Vjerovali li ne, ali Šreder, koji je najbolji igrač Njemačke na ovom turniru, u prvom poluvremenu je šutirao 0/9, potom je to u trećoj četvrtini "popravio" na 2/17, da bi susret na kraju završio sa 4/26. I nije samo to bilo problematično, donosio je loše odluke na terenu, gubio loptu, napravio čak i tehničku grešku, ali i "vratio" Letonce u igru tako što je odlučio da igra sam. Uzeo je loptu u ruke i žarko želio da bude heroj, ali nijedan od pokušaja u posljednja dva minuta nije donio poene Njemačkoj, tako da su morali da se uzdaju u druge igrače - i da će Letonija promašiti.

Sjajan meč odigrali su Vagneri - oporavljeni Franc je ubacio 16 poena uz osam skokova, dok je Moric dodao 12 i nekoliko sjajnih poteza u odbrani. Obst je dodao 13, a još je Timan bio dvocifren sa 10.

Što se tiče Letonije, najbolji igrač tima bio je Arturrs Žagars sa 24 poena, Davis Bertans je dodao 20 uz šest ubačenih trojki, dok je Rolands Šmits imao 14. Sve ovo ipak je bilo malo da bi oslabljena Letonija - bez najboljeg igrača Kristapsa Porzinginsa - pobijedila daleko jaču Njemačku. A bila je tako blizu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC