• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVETISLAV PEŠIĆ "UKRAO" PORUKU OD PRIJE 36 GODINA: Jugoslaviji donijela fudbalsko zlato na drugom kraju svijeta

Selektor Srbije Svetislav Pešić napisao istu poruku koju je prije 36 godina iskoristio jugoslovenski selektor na putu do fudbalskog zlata!

 Svetisla Pešić poruka Mundobasket 2023 Izvor: MN Press/Sportklub/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije igra polufinale Mundobasketa, nakon što je u utorak potpuno razbila Litvance! I prije tog meča atmosfera u timu bila je sjajna jer je reprezentativcima stigla poruka podrške od Boriše Simanića, a "orlove" je dodatno nasmijao selektor Svetislav Pešić - porukom koju je na tabli ostavio pred izlazak na teren - a nju smo već jednom vidjeli, prije skoro 40 godina, kada je Jugoslavija išla ka šampionskoj tituli!

Iskusni Piroćanac napisao je "Svi za jednog, jedan za SVI!", onako kako se govori u njegovom kraju, a to je izazvalo oduševljenje među okupljenima u svlačionici. Nasmijan je bio i selektor Pešić koji je veliki lokalpatriota i čovjek ponosan na svoje porijeklo - znamo da po njegovim riječima jagnje mora da bude pirotsko kako bi pečenje bilo dobro. Pogledajte Pešićevu poruku:

Istu poruku, ali uz drugačiju posljednju rečenicu, svojevremeno je jugoslovenski i hrvatski trener Mirko Jozić napisao na tabli u Čileu, kada je mlada reprezentacija Jugoslavije igrala za titulu Svjetskog šampiona! Jozić je na tim riječima izgradio timski duh, a nama ostaje samo da se nadamo da će ishod biti isti 2023. godine - to bi značilo da reprezentacija Srbije još jednom osvaja Mundobasket!

Izvor: MN PRESS

Mlada reprezentacija Jugoslavije tada je dominantno osvojila Svjetsko prvenstvo, a brojni fudbaleri iz tog tima postali su velike zvijezde evropskog fudbala, baš u godinama dok se držva raspadala. Tim sastavljen od igrača poput Štimca, Jarnija, Petrića, Prosinečkog, Bobana, Mijatovića i Šukera bio je impresivan na čitavom turniru.

U grupnoj fazi upisane su sve tri pobjede protiv Čilea, Australije i Togoa, uz čak 12 postignutih golova. Uslijedio je trijumf nad Brazilom (2:1) u četvrtfinalu, Istočnom Njemačkom (2:1) u polufinalu i Zapadnom Njemačkom (1:1, penalima 5:4) u finalu! Pred čak 65.000 navijača koji su gledali taj meč mladi reprezentativci Jugoslavije bili su sigurni u svih pet serija - Dubravko Pavličić, Davor Šuker, Branko Brnović, Ranko Zirojević i Zvonimir Boban pogađali su za svjetsku titulu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC