• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stef Kari veći od mene? Nije bio kad sam posljednji put gledao!"

Autor Dragan Šutvić

Medžika Džonsona pitali za Stefa Karija. Odgovorio je kao iz topa!

 medžik džonson o stefu kariju  Izvor: Profimedia

Slavni Medžik Džonson (64), jedan od najvećih košarkaša svih vremena, potpuno otvoreno je odgovorio na pitanje da li je nevjerovatni Stef Kari bolji od njega. To jest, da li je Kari najbolji plejmejker u istoriji? Medžik je kao iz topa ispalio šta je sve ostvario i dodao pitanje - da li je isto uradio i Stef?

"Da li brojevi govore da je najveći plejmejker? Ako ima više od pet titula, ako ima više od tri MVP titule NBA finala i tri MVP priznanja za ligaški dio sezona? Ako je najbolji asistent u finalima svih vremena, ako je drugi u dabl-dablovima, ako je najbolji u tripl-dablovima svih vremena u plej-ofu, ako ima najviše ukradenih lopti u plej-ofu u istoriji... Ako sve to ima, onda je najbolji", rekao je Irvin Medžik Džonson i nasmijao se.

Slavni Medžik bio je najbolji igrač "Šoutajm" Lejkersa i osamdesetih godina je učinio tu franšizu najvećom. Sve što je nabrojao je napravio u Los Anđelesu i zato je s pravom posmatran kao najbolji plejmejker svih vremena. Kada je u pitanju Stef, malo ko može da mu oduzme priznanje za najboljeg šutera u istoriji, jer je zaista svojim stilom igre promijenio i samu NBA ligu i košarku u cjelini.

Za poređenje sa Medžikom imaće priliku da "pojača" biografiju u narednim sezonama, s obzirom na to da ima 35 i da je dosadašnje četiri titule NBA šampiona osvojio 2015, 2017, 2018. i 2022. godine. U novoj NBA sezoni, koja počinje 24. oktobra, on će krenuti na petu, ali Medžik smatra da je na Zapadu ipak glavni favorit njegov tim, Los Anđeles Lejkersi.

"Lejkersi su najbolji tim na Zapadu ove godine i čvrsto vjerujem da idu u NBA finale. Vjerovatno imaju veću 'dubinu' od bilo koga na Zapadu. Entoni Dejvis bi mogao da ima MVP sezonu. Rob Pelinka doveo je neke dobre igrače, da se uklope sa Dejvisom i sa Lebronom. Ostin Rivs će imati strašnu sezonu, vidjeli smo da je igrao odličnu košarku na Svjetskom prvenstvu, Dianđelo Rasel se vratio. Biće to sjajan tim Lejkersa i predviđam da će ići u NBA finale".

Medžik je sve navedene uspjehe napravio od svoje prve titule, 1980. do 1988, kada je osvojio posljednju. MVP finala bio je 1980, 1982. i 1987, a MVP NBA lige bio je 1987, 1989. i 1990. godine. Četiri puta bio je najbolji asistent lige (sve u razmaku od 1983. do 1987).

Ove jeseni, on je veliku energiju uložio u Vašington Komanderse, NFL tim koji je kupio kao dio grupe Džoša Herisa, u kojoj je učestvovao sa uloženih 240 miliona dolara. Takođe, od februara 2017. do aprila 2019. bio je predsjednik košarkaških operacija Lejkersa i u tom periodu je doveo tada velikog talenta Dianđela Rasela, dogovorio dolazak Lebrona Džejmsa, pokušao da dovede i Entonija Dejvisa, koji je potom ipak završio u El-Eju... Sve je napustio u proljeće 2019, uz objašnjenje da želi da bude NBA ambasador.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC