• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda otvara novu sezonu Evrolige: Puna Arena, nekoliko upitnika i velika promjena koju Duško sprema

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda dočekuje Asvel u prvom meču Evrolige.

 Crvena zvezda otvara novu sezonu Evrolige Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Crvena zvezda otvara novu sezonu Evrolige. Prvi meč odigraće protiv Asvela i to će ujedno biti i prvi duel u elitnom takmičenju. U beogradskoj "Areni", pred svojim navijačima, dočekaće francuski tim. Igrači, publika, svi jedva čekaju da meč konačno krene. Očekivanja su velika, ambicije takođe, već se govori o velikim dometima...

Duško Ivanović je oprezan, posebno pošto su mnogi već "upisali pobjedu". "Napravili smo skup dobrih igrača koji tek treba da bude dobra ekipa i naša očekivanja su uvijek najveća. Ovo je za nas možda najopasnija i najteža utakmica jer je prva, svi očekuju da dobijemo, igrači imaju podršku i još će energiju da im da publika. Treba da se uskladimo da ne izgorimo. Iskusni smo da možemo da odigramo koncentrisano 40 minuta", rekao je Ivanović i naglasio da se u protivničkom timu sve vrti oko Nanda de Koloa i Žofrija Lovernja.

Pred njim je potpuno nova ekipa, za razliku od prošle sezone kada je došao poslije nekoliko utakmica, sada je tu od početka. Selektirao je tim, radio sa svima njima u malo drugačijem ritmu, zbog Mundobasketa. Vremena za uigravanje ima, ali se u isto vrijeme očekuje i rezultat. Nova sezona, nova Crvena zvezda.

GDJE I KAD SE IGRA?

Meč prvog kola Evrolige igra se u beograskoj "Areni" i počinje u 19 časova. Očekuje se da će tribine biti ispunjene, vlada ogromno interesovanje za meč.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prenos je na televiziji "Sport klub". Kao i uvijek tekstualni prenos i sva dešavanja sa meča možete da pratite na MONDU.

NEKOLIKO UPITNIKA

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Ima nekoliko upitnika u novom timu Crvene zvezde. Da podsjetimo, došli su Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Jago dos Santos, Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Marko Simonović, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica. Najveći znak pitanja je upravo kod Bjelice. On još uvijek nije registrovan na zvaničnom sajtu Evrolige, a Ivanović je izbjegao da odgovori na pitanje o njemu dan pred meč.

Jedno od pitanje je i plan sa Teodosićem, hoće li biti starter ili će ulaziti sa klupe, da li će igrati na poziciji beka, a Nejpir kao plej? Pokazao je da se odlično razumije već sada sa Tobijem. Tu su i pitanja u vezi minutaže Nemanje Nedovića, kapitena Branka Lazića, Dalibora Ilića, Ognjena Kuzmića, raspodjela igrača u reketu i pozicije krilnog centra i centra, na sve to odgovor bi trebalo da stigne vrlo brzo, možda već i protiv Asvela.

PROMJENE U IGRI?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Da li će Duško Ivanović promijeniti svoje postulate i igru u novoj sezoni? Iskusni stručnjak važi za trenera koji dosta pažnje posvećuje odbrani i to je kod njega ekstremno važan segment u igri, ali s obzirom na sastav tima moguća je i promjena, o tome je pričao američki košarkaš Si Džej Mekalum tokom pripremnog perioda.

"Šabaz je sjajan na obje strane terena, ali im fali šuter, neko da pogodi i kada ne ide. Teodosić će se čuvati za napad, ne vidim ga kao nekoga ko stvara pritisak protivnicima. Zvezda voli da igra fizički, da mijenja, imaju taj mentalitet. Navikli smo ih da budu defanzivniji tim, ali mislim da će ove godine preći na stranu ofanzive. Rekao bih da će da promjene stvari u stilu igre", objasnio je Mekalum.

KO SUDI?

Karmelo Paterniko
Izvor: Profimedia

Meč u Areni sudiće Fernando Roča (Portugal), Karmelo Paterniko (Italija) i Pjotr Patušijak (Poljska).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC