• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac dobro počeo, pa stao: Dramatičan finiš i prvi poraz Banjalučana u Drugoj ABA ligi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uspjeli su Banjalučani serijom 15:0 da nadoknade 13 poena zaostatka, ali su ipak poraženi od Podgorice, pa su na polovičnom učinku nakon dva odigrana kola u ABA 2 ligi.

 KK Borac Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Banjalučki Borac prvi "balon" u Drugoj ABA ligi otvorio je pobjedom protiv Šibenske (88:81) u ponedjeljak, ali mladi tim Zorana Kašćelana nije uspio da nastavi u pobjedničkom ritmu.

U dramatičnom meču u Subotici danas su "crveno-plavi" poraženi od Podgorice poenima u pretposljednjem napadu na meču, iako su odlično ušli u susret i nakon prvih 10 minuta vodili 23:17. Ipak, tim iz Crne Gore probudio se u nastavku, već do poluvremena preokrenuo rezultat, a onda u nastavku održao prednost i zabilježio prvi trijumf u sezoni (u prvom kolu poraženi od Sutjeske 91:98).

BORAC - PODGORICA 66:67 (23:17, 11:20, 18:23, 14:7)

Za razliku od prvog meča, kada odbrana Borca nije bila na visini zadatka, sada je napad zakazao, pa su košarkaši iz Banjaluke u drugom kvartalu postigli samo 11. Imali su i Podgoričani problema u napadu, u odlučujućoj četvrtini ubacili su samo sedam poena, ali uspjeli su da slave.

Milutin Đukanović bio je nezaustavljiv za Banjalučane. Raspucao se krajem druge i početkom treće četvrtine, te je postao prvi igrač na meču sa dvocifrenim učinkom. Imali su Podgoričani su tom periodu maksimalnih 13 poena prednosti (47:60).

Uspjeli su Banjalučani serijom 12:0 u finišu treće i početkom četvrte četvrtine da priđu na samo poen zaostatka (57:60), osam minuta prije kraja. Uslijedio je period od skoro četiri minuta u kojem nisu poentirali ni jedni ni drugi. Ipak, poveli su nakratko, 62:60, nakon čega su Podgoričani trojkom Marka Kljajevića uspjeli da prekinu niz od 15 poena Borca u nizu.

Ovaj period igre obilježile su greške na obje strane, kao da su igrači oba tima bili previše nervozni, tako da im je malo šta polazilo za rukom.

Na kraju se ušlo u egal završnicu u posljednja dva minuta. Vodio je Borac 66:65, a onda je četiri sekunde prije kraja Dejlen Kunc poentirao i ponovo vratio prednost na stranu Podgoričana. U posljednjem napadu na meču izblokiran je Radoš Šešlija i nakon dramatičnog finiša pobjeda je pripala crnogorskom timu - 66:67.

STRIJELCI

Ravnopravno su Podgoričani raspodijelili bodove, 12 je na kraju ubacio Đukanović, a po 11 Kljajević, Čarapić i Miler, s tim da je Amerikanac imao i 13 skokova. Kod Borca je prvi strijelac Šešlija sa 14 poena, 12 je ubacio Boris Dragojević, a jedan manje Džozep Plezent

Bila je ovo posljednja utakmica za Banjalučane u Subotici, a drugi "balon" biće održan na Zlatiboru sredinom novembra. Borac će u Čajetini igrti protiv subotičkog Spartaka (13. novembar), Šenčura (15. novembar) i MZT-a iz Skoplja (18. novembar).



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC