• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukčević u timu Partizana protiv Barse? "Meni to nije bitno, uvijek biram ono što je najbolje za tim!" (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Trener Košarkaškog kluba Partizan Željko Obradović prokomentarisao jednog od svojih igrača.

 partizan barselona željko obradović najava  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Partizana pripremaju se za treće kolo Evrolige i prvu utakmicu na domaćem terenu u novoj sezoni nakon gostovanja u Izraelu i Francuskoj, a trenera Željka Obradovića to posebno raduje. Voli devetostruki šampion Evrope da njegov tim igra pred navijačima Partizana, pa je to bila jedna od tema u razgovoru sa novinarima pred meč.

Nakon toga Željko je detaljno analizirao Barselonu, a zatim i podviknuo kada je upitan za jednog igrača crno-bijelih. Istakao je iskusni trener da nije bitno da li će mladi košarkaš njegove ekipe biti u sastavu za meč protiv Barselone u okviru trećeg kola Evrolige!

"Igramo protiv tima koji je sigurno među ekipama koje su glavni favoriti u Evroligi. U seriji su izvanrednih rezultata, ali što je još važnije igraju veoma dobro. Sa jasnim idejama, imaju izvanredan tim popunjen na svim mjestima. Očekuje nas jako teška utakmica. Naravno da smo zadovoljni činjenicom da ćemo prvi put igrati u Areni, očekujemo da to bude na nivou kao prošle sezone što se tiče atmosfere, navijanja i svega ostalog", rekao je Željko Obradović.

Pogledajte

03:29
Željko Obradović izjava pred Barselonu
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

"Prije ili kasnije, moraš da igraš protiv svih protivnika. Valjda treba da nam bude motivacija na većem nivou zbog tih rezultata. Prošle godine smo izgubili, iako smo odigrali prilično dobru utakmicu. Kažem, kvalitetnija ekipa... Ako želimo da budemo u utakmici moramo da odigramo maksimalno. Oni su napravili roster koji je popunjen na svakom mjestu veoma kvalitetnim igračima. Sva pojačanja koja su doveli su se već uklopila u sistem, trener je neko ko je cijeli život bio u Barseloni, kapiten... Sve mu je poznato", ispričao je Obradović i dodao:

"Postoje sličnosti koje rade jer su ostali neki igrači. Imaju i neke promjene, naravno, jer mogu da igraju sa različitim postavama. Evidentno je da to njihovoj igri daju spoljni igrači, počev od dva plejmejkera. Posebno Laprovitola, pa Abrines koji je u fenomenalnoj šuterskoj formi, Kalinić koji može da igra na pozicijama tri i četiri, imaju Paru koji je doveden iz Huventuda i igra na dvije pozicije, pa ovog malog Brizuelu koji igra 15 minuta, ali uzima veliki broj šuteva. Oni su glavni kreatori i pokušaćemo da zaustavimo te njihove kreacije."

Na kraju razgovora sa novinarima Željko Obradović je govorio i o igračima na koje može da računa, uz poseban osvrt na Tristana Vukčevića koji je propustio prva dva meča u Evroligi ove sezone. Tom prilikom podigao je ton, uz napomenu da nije bitno da li će mladi košarkaš izboriti mjesto u timu za okršaj protiv Barselone.

"Nadamo se da su svi zdravi. Vidjećemo sutra pred utakmicu. Odgovori su uvijek na treningu pred utakmicu. Mislim da apsolutno nije bitno da li će Tristan biti u rotaciji. Možda za vas jeste, za mene nije! Ja se uvijek odlučujem za ono što je najbolje za tim. Tristan trenira, nekoliko puta smo razgovarali, zna se kako treba da se pokaša na treninzima i utakmicama, tako da očekujem da će i napredak biti evidentan", zaključio je Obradović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC