• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelski klubovi hoće da igraju u Beogradu!? Makabi i još tri kluba traže domaći teren, spominje se Srbija

Makabi iz Tel Aviva i još tri kluba iz Izraela traže mjesto u kom bi mogli da igraju domaće mečeve u evropskim takmičenjima ove sezone zbog rata.

 Izraelski klubovi bi mogli igrati u Beogradu Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva morao je da se evakuiše zbog rata Izraela i Palestine na Kipar, a Evroliga im je odmah izašla u susret tako što je "zamijenila domaćinstva" i omogućila da za sada sve mečeve igraju u gostima. Tako je Makabi prethodne večeri gostovao u Valensiji, uz nevjerovatne mjere obezbjeđenja od preko 900 policajaca, ali jasno je svima da to nije održivo na duge staze. Zato se već raspravljalo o isključivanju Makabija iz Evrolige za ovu sezonu, dok takođe izraelski klubovi mole za strpljenje i traže nova rješenja.

Kako pišu izraelski mediji, Košarkaški savez Izraela pokušava da bi svi izraelski klubovi koji igraju u Evropi - Makabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Holon i Hapoel Jerusalim - budu smješteni u "balon" u nekoj drugoj zemlji. Nije lako pronaći rješenje za četiri kluba, ali imaju ideju.

Izraelski mediji pišu da postoje tri grada koja se razmatraju za mogućeg "domaćina balona" - to su Atina, Nikozija i Beograd, međutim daleko je sve još od konačne odluke. Problem je naravno i kako u isti grad smjestiti četiri kluba koja igraju evropske utakmice svakih nekoliko dana ako u istom gradu imamo još učesnika Evrolige - kao za Beograd i Atinu - dok je zato Nikozija alternativno rješenje.

Podsjetimo, prethodno je predsjednik Partizana, Ostoja Mijailović ponudio Makabiju da igra u Areni koju i crno-bijeli koriste, kao i Crvena zvezda Meridianbet od ove sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delije Derventa

A sankcije, izbacivanje iz takmičenja. I tako to kako vec demokratije nalaze?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC