• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelci će igrati u Srbiji: Jedan tim je već tu, a uskoro stižu svi

Izraelski mediji objavili da se tamošnji klubovi "sele" u glavni grad Srbije.

 Izraelski klubovi će igrati u Beogradu Izvor: MN PRESS

Izraelski košarkaški klub Hapoel Jerusalim igraće sljedeće nedjelje utakmicu evro-takmičenja u Beogradu. Tim na čijoj klupi sjedi srpski stručnjak Aleksandar Džikić ugostiće Galatasaraj u hali Aleksandar Nikolić, nekadašnjem Pioniru, a prema pisanju izraelskih medija meč će biti odigran bez prisustva publike.

"Mogućnost zamjene domaćinstva ovih timova je otpala u svjetlu ozbiljnog upozorenja za putovanje Izraelaca u Tursku, a nije nemoguće da se utakmica odigra bez publike i iza zatvorenih vrata, zbog bezbednosnih razloga i eventualnog dolaska propalestinskih i antiizraelskih demonstranata", navedeno je u tekstu "Vala sporta". Meč je zakazan za 1. novembar u 20 časova.

Takođe, isti izvor navodi i da je Hapoel Jerusalim već na pripremama "blizu Beograda" i da neće biti sam u glavnom gradu, jer bi u njemu utakmice mogli da igraju i Makabi Tel Aviv u Evroligi i Hapoel Tel Aviv u Evrokupu. Specijalizovani portal "Eurohoops" naveo je u ponedjeljak da Beograd djeluje kao najželjenija opcija za Makabi, koji bi prvu utakmicu kao domaćin u srpskoj prestonici mogao da igra početkom novembra. Sastanak dioničara Evrolige zakazan je za utorak u Istanbulu i tada će među važnim temama posebno bitna biti ona koja će odrediti Makabijevu sudbinu u daljem takmičenju.

S obzirom na to da već nedjeljama bukti rat u pojasu Gaze između izraelske vojske i pripadnika Hamasa, i ranije je bilo nagovještavamo da bi izraelski timovi mogli u Srbiju. Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović ponudio je Makabiju još u prvim danima sukoba da Štark arena bude dom "Ponosa Izraela".

Makabi za Beograd vežu najljepše uspomene, jer je baš u hali "Pionir" 1977. godine osvojio prvu od svojih šest titula prvaka Evrope. U istoj dvorani sada će Izraelci po svemu sudeći bježati od rata.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC