• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi može da nam preokrene sezonu - Davidovac se oglasio: Njih dvojica će nam nedostajati

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Davidovac pričao je o derbiju sa Partizanom, treneru Sferopulosu, navijačima...

 Dejan Davidovac o vječitom derbiju Partizan Crvena zvezda Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Partizan protiv Crvene zvezde u prvom evroligaškom derbiju u četvrtak (18 časova). Novi trener crveno-bijelih Janis Sferopuls neće moći da računa na Nemanju Nedovića i Branka Lazića koji su povrijeđeni i nisu u konkurenciji za tim. Biće to prvi od dva derbija u nizu, pošto je poslije duela u Evroligi na programu i meč u ABA ligi (30. oktobar).

Dejan Davidovac zna šta bi moglo da donese prevagu u okršaju sa najvećim rivalom. "Biće teška utakmica, svi znamo šta derbi znači. Može da preokrene sezonu za nas. Partizan igra na domaćem terenu i to može da bude najveća prednost u derbiju generalno. Očekujem težak meč, kao i svaki derbi", počeo je Davidovac.

On je prethodnu sezonu proveo u ruskom CSKA. Sada će ponovo igrati u derbiju. "Jesam imao godinu dana pauze, ali sam igrao dosta derbija. Volim te utakmice, vjerujem da svi igrači vole to i tu atmosferu. Svi igramo zbog takvih mečeva. Ima veliki značaj, veliki motiv."

Pričao je o radu sa trenerom Sferopulosom. "Još je kratak period da bismo pričali o velikim promjenama, sama promjena trenera je velika promjena, kratko smo zajedno da bih pričao o nečemu više. Igrali smo jedan meč, imali trening, odradićemo dva treninga pred Partizan, nije bilo dosta vremena za promjenu taktičkih stvari iz korijena. Trebaće vrijeme da prođe, da bih nešto više rekao."

Ističe da nije bilo potrebe da se stranci posebno spremaju za derbi. "Stranci su igrali derbije u Španiji, Grčkoj i tako dalje, znaju šta to znači i svi su spremni."

Pogledajte

02:48
Dejan Davidovac izjava pred evroligaški derbi
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Prokomentarisao je i izostanke Nedovića i Lazića. "Svakako će nam nedostajati, oni su iskusni košarkaši koji imaju iskustvo sa ovakvim mečevima. Značio bi nam bilo koji igrač koji nije tu, spremamo se i to je to."

U Areni neće biti navijača Zvezde, iako je prvobitno bilo dogovoreno drugačije. "Nisam znao za tu informaciju, Partizan je domaćin, imaće više navijača, tako je kako je. Spremni smo, naravno da bi nam značilo da su i naši navijači tu."

Za kraj je upitan i da li će možda igrati više u reketu u predstojećem derbiju. "Vidjećemo na treningu da li će biti nekih taktičkih izmjena", zaključio je Davidovac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC