• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije ne dolaze na derbi! Propao dogovor, ljute se ne Partizan: 300 karata!? Ne prihvatamo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predstojeći derbi Partizana i Crvene zvezde biće samo sa domaćim navijačima u Areni.

 Delije neće na vječiti derbi Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan i Crvena zvezda Meridianbet sastaju se u četvrtak od 18.30 u okviru petog kola Evrolige, a iako je prvobitno bilo najavljeno da će meču prisustvovati i gostujući navijači, to se ipak neće desiti. U saopštenju koje su Delije objavile danas, dva dana pred utakmicu, poručeno je da je dogovor propao.

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde ogorčene su na Partizan zbog toga što je u posljednji čas promijenjen dogovor. Po njemu, Delijama je sljedovalo hiljadu ulaznica za meč sa Partizanom (10 odsto kapaciteta Arene), međutim prema njihovim riječima to je potom promijenjeno. Prema novoj ponudi Partizana, oni mogu da izdvoje samo 300 zbog toga što imaju veliki broj prodatih sezonskih ulaznica. Zato to Delije ne prihvataju. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Uprkos tome što smo prošle sezone morali da se dovijamo i sami nabavljamo karte za evroligaški derbi (i do dana odigravanja nismo znali dali ćemo biti pušteni u halu sa kupljenim kartama) ipak smo donijeli odluku da kada dođe derbi u Pioniru apelujemo na klub da dozvoli ulazak u halu navijačima Partizana. Insistirali smo na tome da im se omoguće i navijački rekviziti i da se unesu u halu, iako nama nije bilo dozvoljeno da bilo šta unesemo u Arenu. Sve smo to uradili nadajući se normalizaciji odnosa, u smislu da se derbi igra za navijače oba kluba a ne samo za domaće.

Došao je i ovaj derbi... Poučeni iskustvom od prošlog puta na vrijeme smo pokušali da stupiimo u kontakt i sa našim klubom i sa navijačima Partizana kako bi probali da konačno derbi vratimo navijačima. Od strane naše uprave naišli smo na ogromno razumijevanje i volju da se razmijeni po 2.000 karata za gostujuće navijače (u procentima to je 10% kapaciteta Arene). Takođe, navijači Partizana su bili saglasni sa ovim ali su izrazili sumnju da li njihova uprava želi da prihvati ovakvu ponudu. Pitali su i dobili odgovor da može 1.000 karata da se razmijeni. Shvatili smo to kao onu izreku 'svaki početak je težak' i prihvatili usmeno ovu ponudu. Tih 1.000 karata je tolika količina da smo maltene po imenu i prezimenu znali ko će ići na novi istorijski evroligaški derbi, i to pravo bez spavanja iz Lajpciga da bismo uspjeli da stignemo. Međutim, dva dana pred derbi saopšteno nam je da možemo da dobijemo samo 300 karata. Da uprava Partizana ne može više da izdvoji jer navodno imaju sezonske karte. Sa sve tim sezonskim kartama ostaje više nego dovoljno mjesta čak i za nas 2.000 a ne 1.000, ali očigledno je da njihova uprava ima neku svoju matematiku. Za derbi u Pioniru mi smo premještali naše ljude sa sezonskim kartama na druga mjesta, nismo prodavali dalje karte, kako bi oni mogli da uđu u halu i imaju mjesta i za 'tampon zonu' koju policija traži. Za njihovu upravu ovo je izgleda bilo previše komplikovano i jasno je ko dan da ih ne zanima nikakva normalizacija derbija u ovom trenutku.

Naša odluka je da ne prihvatimo 300 karata (nepuna 2% od kapaciteta Arene) jer smatramo da derbi tako ne treba da izgleda niti da mi sa 300 ljudi u hali koja prima 20.000 navijača, možemo da imamo ikakav udio u ovom derbiju! Ostaje žal što nećemo biti tu da pružimo podršku našim igračima u mnogo bitnoj utakmici. Izgleda da se ispostavilo ponovo tačnim da se čovjek drži za riječ a limar za šasiju!", navodi se u saopštenju Delija.

Pogledajte

00:21
Delije i Grobari nadglašavanje sat i po pred derbi
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC