• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan D za Partizan i Crvenu zvezdu! "Vječiti" noćas neće spavati, ovo su čekali mjesecima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan, Crvena zvezda, kao i drugi evroligaški timovi od ove noći će sa posebnom pažnjom pratiti vijesti u Americi.

 KK Crvena zvezda i KK Partizan čekaju igrače iz NBA lige Izvor: MN PRESS

Partizan i Crvena zvezda jedva su čekali 23. oktobar, zato što je današnji dan ujedno i posljednji za "rez" u NBA ligi. Timovi odlučuju za koje igrače nema mjesta u sastavima za predstojeću sezonu, koja počinje 26. oktobra i zato se već od ove večeri očekuje ažuriranje spiska imena košarkaša koji bi mogli u Evropu. Problem je što nisu samo srpski "vječiti" rivali jedini koji prate i čekaju. Tu su, naravno, i drugi evroligaški timovi.

U Zvezdu je minulog vikenda stigao novi trener, Janis Sferopulos zamijenio je Duška Ivanovića i već je odradio prvi trening, a od 18 časova vodi ekipu i u Železniku protiv FMP-a. Grk će iskoristiti taj period da vidi šta mu tačno nedostaje u ekipi i šta bi mogao da promijeni. Čeka se rješenje situacije i sa Nemanjom Bjelicom poslije čega će znati i da li će se tražiti i pojačanje na poziciji krilnog centra. Već neko vrijeme spekuliše se i o igraču na bekovskoj poziciji, a sve se čini jasnijim da će Zvezda potražiti i novog centra.

Sa druge, crno-bijele strane Štark arene, problem Partizana sa centarskom pozicijom vidi se od starta sezone. U skoro svim mečevima ekipa Željka Obradovića je nadskočena, a protivnički centri i visoki igrači dominiraju u reketu i to skupo košta "Žocov" tim. Nije nikakva tajna da se traži "petica", ali ne bilo ko. "Gledamo da dovedemo još jednog igrača, ali ne po svaku cijenu. Treba nam neko ko će podići kvalitet ekipe", rekao je Obradović nedavo.

KO JE POSTAO SLOBODAN DO SADA?

Šta se dešava na tržištu u NBA ligi? Mnogo toga! I tek će biti novih vijesti i informacija u vezi sa igračima koji će morati da traže nove timove. Među njima je Kem Birč koga su već navijači Partizana zvali da dođe, mada su se poslije angažovanja Sferopulosa uključili i fanovi Zvezde pošto je on već radio sa Grkom. Tu su i neka druga imena.

Među nijma su svakako doskorašnji plejmejker Čikago Bulsa Karlik Džouns (25), bivši centar/krilni centar Lejkersa Venjen Gabrijel (26), slovenački NBA veteran plejmejker Goran Dragić (37), bivši bek-šuter Minesote Džejlen Nouel (24), reprezentativno krilo Amerike Met Rajan (26), krilo, ex šuter-veteran San Antonija i Sakramenta Rudi Gej (37), nekadašnja "dvojka" Majamija, Detroita Rodni Mekgruder (32), bivši bek Majamija, Lejkersa i Vašingtona Kendrik Nan (28), kombo-bek Finiksa Kion Džonson (21), nekadašnji "svingmen" Denvera Vil Barton (32), dugogodišnji NBA centar Bismak Bijombo (31), uporni veteran-centar Demarkus Kazins (33)...

Trebalo bi napomenuti i da pored timova iz Evrolige koji prate situaciju, "pijacu" prate i ostali NBA timovi, ali igrači su prethodnih godina znali da ostanu u Razvojnoj ligi i da tako traže put povratka u najjaču ligu na svijetu. Podsjetimo, neki od njih su rizikovali i "prešli okean" i to im se isplatilo. Najbolji primer toga je Dante Egzum, koji je poslije Barselone i Partizana dobio ugovor u Dalasu. Ima i onih koji su pred početak sezone došli u Evropu, poput Kembe Vokera (Monako), Pi Džeja Doužera i Frenka Kaminskog koji su stigli u Partizan.

Ko stiže sljedeći? Odgovor stiže vrlo brzo! U narednih nekoliko dana gledaćemo i dva "vječita derbija", prvo evroligaški 26. oktobra, pa onda i duel u ABA ligi 30. oktobra. U oba meča će Partizan bti domaćin Crvenoj zvezdi, ali će samo u Evoligi biti gostujućih navijača.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC