• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri prednosti Zvezde u derbiju protiv Partizana: Ovo bi moglo da donese pobjedu crveno-bijelima

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda Meridianbet gostuje Partizanu u Evroligi. Ovo su tri faktora koja bi mogla da pomognu crveno-bijelima.

 Tri prednosti Zvezde u derbiju protiv Partizana Izvor: MN Press/ATA Images

Crvena zvezda Meridianbet gostuje Partizanu u prvom ovosezonskom vječitom derbiju. Poslije tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju traži povratak na pobjednički kolosek. Trijumf u Areni svakako bi dao pravi "vjetar u leđa" crveno-bijelima pred nastavak sezone, posebno poslije smjene trenera i odlaska Duška Ivanovića.

Janis Sferopulos seo je na "užarenu klupu" i ima zadatak da podigne tim. Moraće to da učini bez dvojice povrijeđenih igrača, Nemanje Nedovića i Branka Lazića. "Svi znaju važnost derbija, igrači su svjesni koliko je važno da pobijedimo i zato se borimo. Poštujemo Partizan, ali daćemo sve da slavimo", poručio je Sferopulos.

Derbi mečeve najčešće odlučuju detalji. Šta bi moglo da donese prevagu u korist crveno-bijelih? Ovo su tri faktora koja bi mogla da budu ključna u prvom od dva susreta vječitih, drugi je već u ponedjeljak, 30. oktobra u ABA ligi.

Anketa

Ko će pobediti u prvom evroligaškom derbiju?

  • Pobediće Partizan

    46.43% (13)

  • Pobediće Crvena zvezda

    46.43% (13)

  • Teško mi je da procenim, biće neizvesno

    7.14% (2)

Ko će pobediti u prvom evroligaškom derbiju?

Rezultati

SKOK

Izvor: MN Press/Giulio Camillo

Najveći problem Partizana ove sezone je skok, a upravo je to segment u kom je Zvezda među najboljim timovima u Evroligi. Po ofanzivnim skokovima je prva (16,5 po meču), a ukupno u skokovima je peta (36,5 po meču), poeni u reketu i dolazak do lakših poena pod košem je nešto što ide u korist crveno-bijelih.

Posebno ako se na to doda da su crno-bijeli 14. u Evroligi po tome (31,5 skokova po utakmici). Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Luka Mitrović, Marko Simonović i Dalibor Ilić pokušaće u tome da naprave razliku. Doduše, to ujedno znači i da će morati da smanje i šut za tri poena, pošto je u dosta mečeva na startu sezone Zvezda imala više upućenih šuteva za tri, nego za dva poena. Sada bi trebalo da ima prednost u reketu...

UKRADENE I IZGUBLJENE LOPTE

Izvor: MN PRESS

U dosadašnja četiri kola Evrolige Zvezda je znala da "cijeni loptu" kako kažu igrači u žargonu. Gubi najmanje lopti u ligi, po tome je prva (10,5 po meču), ima 8,3 ukradene lopte, po čemu je četvrta u ligi i uz to ima 17 asistencija po utakmici.

Usljed izostanka povrijeđenog Nedovića (9,5 poena, 3,8 asistencija i 1,5 skok po meču), moraće Sferopulos da pronađe neka druga rješenja i da nadomesti spomenute brojke. Da li će šansu dobiti Jago dos Santos, kao što je bio slučaj u ABA ligi ili će Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić imati još veću minutažu ili možda ima neku drugu ideju? Biće poznato vrlo brzo.

ŠOK-TERAPIJA

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Jedan od aduta Zvezde u derbiju mogla bi da bude šok-terapija poslije promjene na klupi. Dolazak Sferopulosa umjesto Ivanovića mogao bi u isto vrijeme i da pokrene i da rastereti malo ekipu za možda i najvažniji meč u ovom dijelu sezone.

Znaju svi koliko je bitno. "Svi znamo šta derbi znači. Može da preokrene sezonu za nas. Što se promjene trenera tiče, jako je malo vremena prošlo da bih mogao da pričam o nečemu više, kratko smo zajedno", rekao je Davidovac. Cilj Zvezde je jasan - pobjeda u derbiju. Prošle godine je u tome uspjela trojkom Nedovića u posljednjim sekundama, sada želi da ponovi isto, samo će to ovog puta morati da učini bez Nemanje...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC