• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović u problemu pred derbi: Pustimo šta se dešava u Zvezdi...

Autor Dragan Šutvić

Iznenadni problem za trenera Partizana na treningu pred "vječiti derbi".

 partizan crvena zvezda željko obradović najava  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Partizan je spreman za "vječiti derbi" protiv Crvene zvezde Meridianbet, u okviru Evrolige. Taj meč biće odigran u četvrtak od 18.30 časova, a uoči tog meča javnosti se obratio Željko Obradović. On nije htio da govori o promeni trenera Crvene zvezde i dolasku Janisa Sferopulosa umjesto Duška Ivanovića.

"Da pustimo sve stvari koje se dešavaju u Crvenoj zvezdi, to nije nešto što je mnogo važno za nas. Za nas je mnogo važnije da izađemo na utakmicu sa apsolutno drugačijom motivacijom u odnosu na posljednju utakmicu protiv Mege i sa još većom energijom. Igraćemo pred našim navijačima, koji su uvijek radili ono što je potrebno za ekipu i nadam se da će moji momci shvatiti to i ponavljam, da će izaći sa drugačijom energijom i motivacijom", rekao je Obradović na treningu.

Prema njegovim riječima, Partizanov centar Alen Smailagić ima problem sa povredom.

"Smailagić nije trenirao večeras, ima bol u predjelu noge i Ponitka nije trenirao i to je to. Ne znam da li će Smailagić biti u konkurenciji za tim. Nadam se, bio je uvijek spreman da se žrtvuje i pomogne ekipi i nadam se da će tako biti i ovog puta".

Šta je Obradović rekao igračima poslije šokantnog poraza od Mege u ABA ligi?

"Poslije Mege smo analizirali utakmicu i pustio sam igrače da idu kući, da se odmore i da probaju da se koncentrišu na ono što dolazi. Nema vremena da se radujemo i patimo, sezona je tek počela, nismo ni prvi mjesec završili, deveta utakmica, a biće ih 70 i nešto. Rade se stvari koje se uobičajeno rade, samo se insistira na detaljima koji su uvijek najvažniji."

Da li očekuje promjenu u igri Zvezde?

"Ne bih se bavio time. Mislim da je mnogo važnije da se bavimo sami sobom, kako bi trebalo da se ponašamo i šta da radimo. Ponavljam još jednom, motivacija, koncentracija, želja, puna Arena, ljudi koji te bodre... Da li nekome treba nešto više?"

Koliko će biti bitno kontrolisati emocije?

"Kontrola loših emocija je bitna, dobre su ono što je dobro. Ovo je prvi derbi nekim igračima, ne treba da rade ništa drugo sem da igraju košarku. Ovo je najljepši dio svega čime se bavimo. Izađeš i imaš ovakvu atmosferu, pred svojim navijačima, protiv velikog protivnika, koga veoma cijenimo, koji su naši isključivo sportski rivali i ništa više od toga", rekao je Obradović.

Govorio je Partizanov trener i o značaju "vječitog" rivalstva.

"Bilo bi lijepo da se nastavi gdje smo stali prošle godine, oba derbija su bila odigrana bez problema, to je slika koju bi trebalo da pošaljemo. Mi akteri na terenu nikad nismo imali problem. Navijači Partizana pravili su sjajnu atmosferu i molim ih da naprave opet atmosferu kao u petom meču finalne serije i neka se priča u Evropi i daj Bože da to ne znam koliko narednih sezona i Partizan insistira i Crvena zvezda da budu stalni članovi Evrolige."

Pogledajte

03:54
Željko Obradović izjava pred derbi
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ljubav

legendo ti si nase sunce nasa nada nase sve ali nisi vazniji od partizana, mucni glavom napravi odbranu koju igraci mogu igrati a nemoj praviti odbranu po kojoj hoces da te pamte zrtujuci partizan, koju usput u praksi nemoze igrati ni najboljih 10 odbrambenih igraca ,pamtit ce te kao najboljeg sa najvise trofeja a ako hoces da budes Tesla i inovator otvori akademiju i svi cemo te voliti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC