• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanac došao u Beograd i ostao u šoku: "Ovdje na svakom ćošku pričaju o tome!"

Autor Dragan Šutvić

Poznati novinar gost je Beograda i ostao je prijatno iznenađen prvim, snažnim utiskom o srpskom glavnom gradu.

 litvanski novinar došao u beograd na vječiti derbi Izvor: MONDO7Stefan StojanovićTwitter/BasketNews

Poznati litvanski novinar Donatas Urbonas gost je Beograda ove nedjelje, jer je došao na "vječiti derbi" u košarci, Partizan - Crvena zvezda (četvrtak, 18.30). Autor podkasta na specijalizovanom portalu "Basket njuz" ostao je u šoku kada je shvatio da glavni grad Srbije "diše" za košarku i da je ona bez ikakve dileme sport "Broj jedan" u Srbiji, uz čast fudbalu, tenisu i ostalim sportovima koji ipak zauzimaju drugo mjesto i niže.

"To je, prosto, Beograd. Barmen nas je prepoznao i pitao nas da predvidimo ko će pobijediti, Partizan ili Crvena zvezda, nakon što je pohvalio sadržaj koji objavljujemo na našem portalu. Dok smo bili u restoranu, konobar je primijetio da pregledam profil Šabaza Nejpijera na sajtu Evrolige i našalio se 'Nadam se da će taj tip sutra da promaši svaki šut", napisao je Litvanac.

Urbonas je odabrao pravo vrijeme za posjetu Beogradu, jer će košarkaški derbi biti odigran i u ponedjeljak, u okviru ABA lige. Loše igre oba tima na startu sezone podigla su (uvijek užarenu) temperaturu predstojećih utakmica i sigurno je da će predstojeća dva meča "vječitih" biti spektakli, o kojima već priča cijeli grad. "Djeluje kao da se ovi košarkaški razgovori vode na svakom ćošku ovdje", dodao je Urbonas.

Vijest dana u vezi sa derbijom u srijedu je informacija da će Zvezda biti značajno oslabljena zbog povreda kapitena Branka Lazića i beka Nemanje Nedovića, kao i da njeni navijači neće biti u Štark areni, jer Delije nisu pristale na Partizanovu ponudu da dobiju 300 karata. Pogledajte kako izgleda ambijent na "vječitom" derbiju.

Kao i uvijek, i ove nedjelje će derbiji okupiti veliki broj gostiju iz inostranstva, a Urbonas će biti jedan od njih. I on dobro zna da će materijal koji napravi u Beogradu biti jedinstven i da nigdje u Evropi neće naići na takvu strast navijača dva tima za košarku i Evroligu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC