• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri prednosti Partizana u derbiju protiv Crvene zvezde!

Autor Dragan Šutvić

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u derbiju, a ova tri faktora mogla bi da donesu prevagu u korist crno-bijelih.

 evroliga vječiti derbi prednosti partizana  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press/ATA Images/Antonio Ahel/

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u prvom evroligaškom derbiju ove sezone. Pred svojim navijačima u beogradskoj "Areni" pokušaće da upišu drugi trijumf u petoj rundi elitnog takmičenja (četvrtak, 18.30 časova). Derbi utakmice rješavaju detalji i očekuje se da baš tako bude i ovog puta.

Dan prije meča šef struke domaćeg tima Željko Obradović sav fokus prebacio je na svoj tim. "Da pustimo sve što se dešava u Crvenoj zvezdi. Za nas je mnogo važnije da na meč izađemo sa drugačijom motivacijom u odnosu na utakmicu protiv Mege. Igramo pred našim navijačima koji su uvijek radili ono što je potrebno za ekipu i ponavljam, nadam se da će izaći sa drugačijom energijom i motivacijom", poručio je Željko i dodao da je "Alen Smailagić pod upitnikom, ali da se nada da će igrati".

Šta bi moglo da donese prevagu u korist crno-bijelih? Izdvojili smo tri faktora koja bi mogla da budu ključ za Obradovićev tim u prvom večitom derbiju, drugi je već u ponedjeljak 30. oktobra, ali u ABA ligi.

Anketa

Ko će pobediti u prvom evroligaškom derbiju?

  • Pobediće Partizan

    46.43% (13)

  • Pobediće Crvena zvezda

    46.43% (13)

  • Teško mi je da procenim, biće neizvesno

    7.14% (2)

Ko će pobediti u prvom evroligaškom derbiju?

Rezultati

UIGRANOST

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Jedna od najvećih prednosti Partizana u ovom meču mogla bi da bude upravo uigranost. Činjenica je da je Obradović doveo nekoliko novih igrača (Ognjen Jaramaz, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski). To svakako olakšava period adaptacije i privikavanje na novu sredinu i ekipu. Kaminski je protiv Mege pokazao da polako pronalazi pravi ritam, Doužer igra sve bolje, Jaramaz je pokazao agresivnost u odbrani, a Ponitke neće biti zbog povrede.

Ostali su nosioci i igrači koji su i prošle sezone bili tu i igrali u derbijima. Počevši od Kevina Pantera, Alekse Avramovića, Džejmsa Nanelija, Zeka Ledeja, svi oni dobro znaju kako izgleda okršaj sa najvećim rivalom i šta može da prelomi.

BEKOVI

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Druga prednost Partizana je na bekovskim pozicijama, posebno kada se na to doda da na drugoj strani neće biti povrijeđenih Nemanje Nedovića i Branka Lazića. Avramović, Panter, Naneli i Doužer su igrači koji i te kako znaju da kazne svaki propust u odbrani i da dođu do poena, kako šutevima, tako i prodorima.

Kao što je skok velika boljka Željkovog tima ove sezone, tako bi u prvom derbiju upravo bekovska linija mogla da bude tas na vagi koji bi mogao da donese prevagu na crno-bijelu stranu. Navijači se nadaju da će se kapiten Panter konačno "probuditi" poslije slabijeg starta sezone i šuta 1/21 za tri poena u svim takmičenjima. Od njega će dosta toga zavisiti.

PUBLIKA

Izvor: MONDO

Meč u Areni igraće se pred navijačima Partizana. Iako je postojao dogovor da budu i gostujući navijači prisutni, do toga nije na kraju došlo. To znači da će cijela dvorana biti obojena u crno-bijele boje. Prednost domaćeg terena je i te kako značajna u vječitim derbijima.

Upravo je ta prednost domaćeg terena prošle sezone na kraju pomogla Partizanu da dođe do titule u ABA ligi. Doduše, ne treba zaboraviti da su i oba prošlosezonska evroligaška okršaja završena pobjedama gostiju. Partizan će dati sve od sebe da se takav ishod ne ponovi u četvrtak uveče.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC