• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanja? Ne, Partizanu treba "onaj" Panter!

Autor Dragan Šutvić

Ove sezone još su veća očekivanja od Kevina Pantera i vidljivo je da njegove partije još nisu na nivou iz prošle godine. Posebne probleme imao je u ABA ligi, a sada mora da se "trgne" pred derbi sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

 kk partizan loše partije kevina pantera analiza  Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan je doživio šokantan poraz protiv Mege (88:86) autokošem Uroša Trifunovića u posljednjoj sekundi, ali i da su crno-bijeli došli na kraju pobjede, ni to ne bi umanjilo kritike Željka Obradovića. Njegova ekipa nije bila na dobrom energetskom nivou nakon dva uzastopna poraza u Evroligi - gde je tinjala nada da će doći bar do jedne pobjede - tako da je glasno i jasno "podviknuo" na svoj tim uoči "vječitog" derbija sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 18.30).

I dok navijači samo osluškuju kada će doći pojačanje na plejmejkerskoj i centarskoj poziciji - koje je po ukusu Obradovića i Savića - trener Partizana ističe da to u ovom trenutku nije prioritet. Za njega je najvažnije da aktuelna ekipa zaigra bolje, a iako nije direktno upirao prstom i imenovao igrače od kojih očekuje više, nije teško zaključiti da mora da se počne od kapitena.

Kevina Pantera su ovog ljeta tražili najbogatiji klubovi u Evropi, činilo se da je na pragu Barselone, međutim odlučio je da ostane i potpisao je novi ugovor, i to na dvije godine. Time je jasno pokazao želju da ostane vođa crno-bijelih, ali možda u toj prevelikoj želji nekada i "izgara". Tako je u susretu protiv Olimpijakosa uzeo nekoliko teških šuteva, nešto promašio, nešto i pogodio, prije nego što će susret odlučiti njegova izgubljena lopta, uz veliki sudijski previd.

Izvor: MN Press/Eurokinissi

"Panter je mnogo držao loptu, pokušavajući da probije Vokapa. On ga je tako čuvao da ne može da priđe. Larencakis je odigrao sjajnu utakmicu, ali je i Olimpijakos je napravio glupost kada su pustili Nanelija da bude potpuno sam. Bilo je grešaka i sa jedne i sa druge strane. Partizanu će ostati veliki žal za ovom pobjedom, ovo je bila velika prilika da se izvuče ovaj poraz od Barselone i to sa velikim klubom pred jednom od najvatrenijih publika u Evropi. Imali su tih 14 razlike i to je počelo polako da se topi i na kraju se istopilo...", ispričao je Vlade Đurović za "TV Arena Sport".

Kao da je Panter tim detaljem iz Atine bio opterećen i na meču protiv Mege, pošto nije bio "sav svoj". Na terenu je proveo manje od 15 minuta i i teško da pamti slabiji učinak. Nije postigao nijedan poen i promašio je svih pet šuteva za dva, odnosno sva tri za tri poena. Zabilježio je tek jedan skok i ukradenu loptu (i jednu izgubljenu), a sa njim na parketu Partizan je imao "minus 10". Ipak, dobro znamo da je Panter najopasniji u završnicama utakmica, ali zbog toga što je napravio peti faul na 3:45 do kraja, to je značilo da crno-bijeli moraju dalje bez svog kapitena.

"Šta da kažem? Odigrao je slabu utakmicu, to je evidentno. Kevin je predan, odan, nadam se da ćemo mu pomoći da izađe iz ove situacije, da ne izgleda više ovako kako je izgledao", pokušao je da bodri svog košarkaša Željko Obradović i tako mu podigne samopouzdanje, iako je zaslužio naravno kritike.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Zanimljivo je da je Panter ove sezone u ABA ligi igrao vrlo slabo. U mečevima protiv Mornara i Krke dao je po šest poena, a zatim protiv Cibone tek dva. Ukupno gledano, ove sezone u regionalnom takmičenju šutira tek 35,7% za dva poena (5/14), dok nije pogodio nijednu trojku iz devet pokušaja. S obzirom na to da je u prethodne dvije sezone bio najvažniji igrač Partizana, nije teško zaključiti da upravo njegov učinak nedostaje crno-bijelima.

Što se tiče izdanja u Evroligi, tamo je Panter bilježio bolje brojke, ali i dalje ne na nivou koji se očekivao. Ubacivao je po 11 poena protiv Makabija, Asvela i Barselone, dok je Olimpijakosu dao 17. Procenti šuta za dva su tu visoki (60,7%), dok ga "trojka" i ovdje muči - pogodio je tek jednu iz 12 pokušaja.

Dakle, kao što je rekao i Željko Obradović, nema potrebe da navijači razmišljaju o tome ko bi mogao da popuni pozicije "jedan" i "pet", svakako je mnogo važnije da se aktuelni tim - koji je u dobrom dijelu igrao i prošle sezone - zaigra na istom nivou kao prošle sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC