• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Anđušić se oglasio poslije Zvezde: "Ova pobjeda nam je važnija od one evroligaške"

Danilo Anđušić objasnio je kako je Partizan pobijedio Crvenu zvezdu i šta je bio ključ uspjeha.

 Danilo Anđušić o pobjedi u derbiju Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Partizan je slavio u oba dosadašnja ovosezonska vječita derbija. Savladao je Crvenu zvezdu u Evroligi i ABA ligi i ušao u pobjedničku seriju. Okršaj u regionalnom takmičenju dobio je bez pomoći povrijeđenog Kevina Pantera što uspjehu daje dodatni značaj.

U njegovom odsustvu "traku" je ponio zamjenik Danilo Anđušić koji je izveo tim na teren. "Dao sam sve od sebe kao kapiten. Drago mi je što smo ostvarili veliku pobjedu, druga pobjeda u samo nekoliko dana. Kvalitetan meč smo odigrali u većem dijelu meča. Stigli smo do važne pobjede i to je najvažnije", počeo je Anđušić.

Osvrnuo se potom na dešavanja na terenu. "Sporije smo počeli meč, kad smo uhvatili ritam i stekli veliku prednost, činilo se da će biti lako, mada volimo mi to malo da 'začinimo'. Drago mi je da je bio kratak pad i da smo održali tih 10 poena do kraja. Veoma je važno psihološki za cijeli tim."

Poslije iznenađujućeg poraza od Mege tim Željka Obradovića pokazao je reakciju tako što je dobio oba derbija. "Naravno da nam znači, ova pobjeda u ABA ligi važnija je od one u Evroligi. Imali smo kiks sa Megom, hoćemo domaći teren, srećni smo i zadovoljni što smo na neki način uspjeli da vratimo za taj kiks i da jurimo prvu poziciju, znamo šta nam je to donijelo prošle sezone."

Danilo je u ponedjeljak uveče ubacio 11 poena (3/6 za tri), uz tri ukradene lopte. "Samopuzdanje mi nikad nije manjkalo, igram svoju igru i to je to."

Već u petak uveče Partizan čeka novi meč u Evroligi, gostovaće Baskoniji u Vitoriji. Španski tim sa klupe vodiće Duško Ivanović, doskorašnji trener Zvezde.

"Vidio sam da je preuzeo Baskoniju, poznaje nas dobro, igrali smo jedni protiv drugih, vjerujem da će dobro spremiti ekipu, motivisani će biti igrači da se pokažu, bez obzira na njihove slabije rezultate, igraju kod kuće, pokazaće reakciju. Mi treba da ostanemo fokusirani na svoju igru i da pobijedimo u gostima", zaključio je Anđušić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC