• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avramović najavio gostovanje kod Baskonije: "Svi znaju ko je Duško"

Autor Haris Krhalić

Željko Obradović i košarkaši Partizana, Aleksa Avramović i Pi Džej Doužer, najavili su utakmicu crno-bijelih sa Baskonijom.

 Baskonija Parizan najava utakmice Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je danas da je samopouzdanje u ekipi na visokom nivou poslije dobrih igara i da će u predstojećoj utakmici Evrolige protiv Baskonije crno-bijeli ići na pobjedu.

"Oni su malo u lošem ritmu, promijenili su trenera, što će svakako biti dodatna motivacija za njih, a i za nas. Opet ćemo biti bez Pantera i Ponjitke koji su važni šrafovi u našoj ekipi. Samopouzdanje je na visokom nivou, igrali smo dobro, organizovano i pametno prethodne dvije utakmice i dobrim dijelom meča protiv Mege. Jasno se zna ko šta radi. Idemo da se nadmećemo i da pobijedimo", rekao je Avramović novinarima poslije treninga.

Košarkaši Partizana igraju u petak od 20.30 u Vitoriji protiv Baskonije, utakmicu šestog kola Evrolige. Crno-bijeli u duel ulaze poslije dvije uzastopne pobjede protiv Crvene zvezde, u Evroligi i ABA ligi.

Baskonija je promijenila trenera i angažovala je Duška Ivanovića, koji je 21. oktobra dobio otkaz u Zvezdi.

"Baskonija je fantastična ekipa predvođena Vanjom Marinkovićem, on je fantastičan igrač sa kojim sam imao prilike da sarađujem ovog ljeta u reprezentaciji, sjajan šuter. Doveli su novog trenera, svi znaju ko je Duško, imaju sjajnog šutera Markusa Hauarda i oslanjaju se na tranziciju i šut za tri poena. To je dobar tim, fizički su fino potkovani. Protiv svakog možemo da se nadmećemo i ako smo na pravom nivou, sa svakim možemo da igramo", naveo je Avramović.

On je dodao da će Baskonija igrati bez dvojice ili trojice igrača, ali da očekuje motivisanog protivnika poslije promjene trenera.

"On ima svoj pristup rada koji je za poštovanje jer je napravio velike uspehe u karijeri. Oni su trenutno u padu formi, mi smo bili prije derbija. Svaka utakmica će poslužiti da se neko podigne", naveo je Avramović.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da će njegova ekipa biti motivisana jer želi da nastavi dobro da igra.

"Ono što za nas važi poslije dvije odigrane utakmice protiv našeg velikog protivnika Crvene zvezde je da idemo maksimalno motivisani, da vidimo u kakvom su oni stanju. Biće mnogo motivisani sa novim trenerom poslije serije loših rezultata u posljednje vrijeme. Svaka utakmica u Evroligi je važna, probaćemo da nastavimo sa dobrim igrama", naveo je.

On je rekao da španska ekipa ima određenih problema sa povrijeđenim igračima i da se očekuje reakcija te ekipe poslije promjene trenera, koji odlično poznaje igru Partizana jer je donedavno predvodio Zvezdu.

"Pričao sam sa igračima, moramo da nađemo energiju i motivaciju. Brzo se zaboravlja sve i kad se pobjeđuje i kad se gubi. Okrećemo se novom protivniku, Panter i Ponjitka neće biti sa nama, biće ista ekipa kao u posljednjoj utakmici protiv Crvene zvezde", naveo je trener Partizana.

"Koncentrišemo se na ovo što je sada, imaju neke nove igrače, neke su zadržali, znamo na koji način igraju. Novi trener uvijek proba da donosi nešto novo, vidjećemo kako će izgledati, ali je mnogo važno kako ćemo mi izgledati", dodao je Obradović.

Košarkaš Partizana Pi Džej Doužer rekao je da je ekipa spremna posle dve naporne utakmice protiv Zvezde.

"Zato smo tu, volimo da igramo, spremni smo za sljedeću utakmicu koja je najvažnija. Važan je i svaki poen, pokušavamo da igramo svih 40 minuta i da se vratimo kao pobjednici. Mnogo je utakmica, svaki tim daje sve od sebe i u svakom trenutku sve može da se preokrene", dodao je on.

Poslije pet kola Partizan ima dvije pobjede i tri poraza, a Baskonija pobjedu i četiri poraza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC