• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Mirotić otkrio da li ga je patrijarh zvao zbog Partizana

Poznati košarkaš stavio tačku na spekulacije.

 Nikola Mirotić o pozivu patrijarha Izvor: RTS/Printscreen/MN Press

Nikola Mirotić oglasio se na društvenim mrežama i demantovao da je ikad sreo patrijarha Porfirija i da je bilo kada komunicirao sa njim, direktno ili indirektno. Na tja način, on je poručio da nisu tačni tračevi da ga je patriharh Srpske pravoslavne crkve ljetos zvao i da mu je tražio da ne pređe u Partizan.

"Želeći da razobličim klevetu kojom se želi nanijeti šteta našoj Svetoj Crkvi i njenom patrijarhu, imam potrebu da izjavim da još uvijek nisam imao čast da sretnem Njegovu Svetost patrijarha Porfirija niti da sa njim, direktno ili posredno komuniciram. Nadam se da će mi se u bliskoj budućnosti ostvariti želja da ga lično upoznam i dobijem njegov blagoslov", poručio je košarkaš Armanija.

I patrijarh Porfirije oglasio se ovim povodom prije izvjesnog vremena i demantovao ovu istu optužbu, porukom da je to "bizarna, apsurdna i krajnje nevjerovatna izmišljotina o meni i košarkašu Mirotiću".

Mirotić je ljetos poslije dugih pregovora ipak odbio poziv Partizana da dođe u Humsku, objasnivši pritom da je počeo da dobija prijetnje i uvrede koje su ga veoma iznenadile i povrijedile "Ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba", kazao je on tada.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović prenio je potom javnosti da mu je Mirotić rekao da trpi pritiske, da ima prijetnje, ali da je klub poslije sopstvene reakcije tim povodom ipak zaključio da "nešto stoji između Mirotića i Partizana". Partizan je povodom Nikolinog "Ne" izdao hitno saopštenje i zahtijevao da otkrije ko mu prijeti, a Željko Obradović otkrio je nedavno u intervjuu "Nedeljniku" više detalja: "Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive 'iz politke' i 'iz crkve'", kazao je tada šef struke crno-bijelih.

U međuvremenu, Mirotić je postao igrač Armanija i preselio se u Milano.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC