• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović otkrio do kada će raditi: "Kada toga više ne bude..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Željko Obradović je poslije pobjede u Splitu pričao o utakmici, igračima, motivaciji koju ima na klupi crno-bijelih...

 Zeljko Obradovic konferencija poslije pobjede u Splitu Izvor: Printscreen/YouTube/KK Split

Partizan je ostvario ubjedljivu pobjedu u Splitu (76:53). Pitanje pobjednika nije se postavljalo ni u jednom momentu, srpski tim je držao kontrolu i nije popuštao. Ono što brine Željka Obradovića je povreda Alena Smailagića zbog koje je završio u bolnici i čekaju se informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Iskusni stručnjak je na konferenciji za medije imao samo riječi hvale i na račun rivala. "Dobro veče svima, nije nova situacija da poslije evroligaškog meča igramo u ABA ligi za manje od 48 sati i najvažnije je da se odigra sa dovoljno energije i motivacije. Ekipa je odigrala dobro, neki minuti bili su dobri, neki ne toliko, ali dovoljno je bilo za pobjedu. I oni mogu mnogo bolje. Šorter još uvijek nije spreman, pretpostavljam da je tako. Izgledaće mnogo bolje u nastavku, želim im sve najbolje. Hvala splitskoj publici na izuzetnoj dobrodošlici i svim ljudima na fenomenalnom gostoprimstvu. Osjećao sam se prijatno u Splitu", počeo je Obradović.

Potom je uslijedila konstatacija novinara da "govori o motivaciji igrača, ali da se kod njega vidi velika motivacija". Odmah se nasmijao. "Da nema toga, ne bih sjedio na klupi. Pokušavam da prenesem to na igrače, vide i oni to. Dok je taj osjećaj u meni, radiću ovaj posao. Kad ne bude imalo toga, neće imati nikakvog smisla više."

Govorio je i o načinu na koji je Partizan odigrao meč i da nije bilo opuštanja ni kad je razlika otišla na preko 20 poena. "Logično je, igrači koji su na terenu moraju da čitaju meč i da rade važne stvari, svaki meč je priča za sebe i donosi novo iskustvo. U tom smislu pokušavam da pričam sa njima i da im kažem da je svaka utakmica važna. Moram da vodim računa i o minutaži.

Na kraju konferencije detaljno je govorio o onome što čeka crno-bijele u nastavku sezone. "Sezona je tek počela, nas u prva četiri mjeseca čekaju 42 utakmice. Ogroman napor, imajte u vidu da se iz Splita vraćamo autobusom za Beograd, sve to ostavlja trag. Ne možete da ih tjerate stalno da treniraju, morate da im date pauzu i za tijelo i za glavu i da se ne viđamo, što je ponekad i veoma važno. Da ne vide jedni druge, pa ni mene i moj stručni štab. Imamo velike ambicije, možemo da kažemo da ćemo probati da damo sve od sebe, jer Partizan ima odanost navijača, nešto što rijetko ko ima. Prave čudo i u Areni i na strani, dolaze na gostovanja", zaključio je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC