• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio Partizan, sad traži novac od Ledeja i Nanelija!

Autor Dragan Šutvić

Krilni centar Baskonije Čima Moneke dobio opkladu protiv Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija, koji su mu sada "dužni" mjesečnu platu.

 igrač baskonije se kladio sa ledejom i nanelijem Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Partizana tijesno su poraženi u šestom kolu Evrolige, na gostovanju ekipi Baskonije. Tim Duška Ivanovića, koji je samo nekoliko dana ranije preuzeo ekipu, uspio je da stigne do trijumfa (84:83) u neizvjesnoj završnici. Najviše zahvaljujući energiji i smirenosti Čime Monekea, košarkaša koji je bio apsolutni heroj španskog tima i centralna figura u završnici, kada su ga provocirali Zek Ledej i Džejms Naneli.

Krilni centar iz Nigerije završio je susret sa 16 poena i šest skokova, a upravo je te dvije kolone "dopunio" u posljednjim sekundama meča. Moneke je prvo pobjegao odbrani Partizana i uhvatio je ofanzivni skok, a nakon faula Jaramaza na sekundu do kraja meča dobio je dva slobodna bacanja. U tim trenucima su dvojica Amerikanaca iz Partizanovog tabora pokušali da popričaju s njim, bilo je i mnogo smijeha na obe strane, ali je Čima oba puta bio precizan. Sada je otkrio šta se tačno desilo tom prilikom!

"Mislim da su svi mogli da vide o čemu smo pričali. Oni su govorili da sigurno neću pogoditi dva slobodna bacanja, a ja sam im odgovorio da nema šanse da promašim. Na kraju smo napravili i opkladu. Kladili smo se u mjesečnu platu da ću pogoditi oba, očekujem isplatu kada budem došao na meč u Beogradu da igram protiv Partizana. Zbog toga sam poslije utakmice pokazivao znak dolara", rekao je Moneke za MozzartSport i dodao: "Prvo što hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri. To je esencija sporta, nadmetanja. Zbog toga svi gledamo košarku i uživamo u sportu. Jedan tim na sve moguće načine želi da zadrži prednost i dođe do pobjede za koju je borio prethodnih 40 minuta, a onda je sav pritisak na protivniku da pokuša da preokrene. Nevjerovatna situacija koju ću pamtiti."

Pogledajte njegova slobodna bacanja:

Baskonija je nakon smjene trenera i povratka Duška Ivanovića u klub prekinula niz od tri poraza u Evroligi, pa nakon šest odigranih kola ima identičan učinak kao i dva srpska tima - dvije pobjede i četiri poraza. Naredni izazov za španskog predstavnika u elitnom klupskom takmičenju u Evropi biće meč sa Olimpijakosom u Pireju, dok će Partizan na pobjednički kolosijek pokušati da se vrati utakmicom protiv Fenerbahčea u Beogradu. Pogledajte tabelu Evrolige:



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC