• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne moraju da se vole Čović i Mijailović! Oglasio se Goran Grbović: "Činimo im usluge, mogu da se dogovore!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Direktor Beogradske arene Goran Grbović objasnio sve o problemima koje imaju dvorana, Crvena zvezda i Partizan.

 Goran Grbovic o Beogradskoj areni Zvezdi i Partizanu Izvor: MN PRESS

Košarkaška sezona tek je počela, a u Srbiji postoji veliki problem timova koji igraju Evroligu - ovog puta u centru pažnje je raspored termina za treing u Beogradskoj areni, odnosno neravnopravna podjela hale koju oba tima koriste za odigravanje svojih mečeva. Počelo je saopštenjem Crvene zvezde na koje je odgovorio predsjednik Partizana Ostoja Mijailović, ali tu nije bio kraj. Nakon još jednog saopštenja crveno-bijelih i televizijskog gostovanja predsjednika Nebojše Čovića oglasio se i prvi čovjek Beogradske arene, bivši košarkaš Partizana Goran Grbović.

Nekadašnji krilni centar pričao je o svim detaljima koji su sporni u ovom trenutku - podjeli termina u maloj sali Beogradske arene, neizmirenim obavezama prema dvorani, ali i eventualnim rješenjima koja bi zadovoljila sve zainteresovane strane. Po riječima Gorana Grbovića, dogovor će morati da naprave Nebojša Čović i Ostoja Mijailović, iako niko ne traži od njih dvojice da se vole - već samo da sarađuju kako bi srpski klubovi napravili ogroman korak ka A licencama!

"Apelujem na naše natrofejnije klubove, a sve u ime zajedničkog cilja, evroligaških licenci, da dvojica predsjednika, kao pametne i uspješne rukovodioce, ne moraju da se vole, sjednu i dogovore se, što je mnogo važnije od nekih termina za treninge u maloj sali, najgluplje stvari na svijetu kao razloga za raspravu. I jedni, i drugi, imaju benefite u najvećoj dvorani, koriste je na ivici naših održivih troškova, Partizan (ne) ispunjava neke ugovorne obaveze, a Zvezda zbog rušenja ‘Basketlenda’, ostaje bez uslova za rad sa pojedinim klupskim kategorijama. Sve može da se riješi, ljudski, džentlmenski, hladne glave. Daj da se uhvatimo za ruke, ne za prste i sa A licencom uđemo u Evroligu, gdje im je mjesto odavno, mnogo prije nekih drugih. O tome bi trebalo razmišljati", rekao je Goran Grbović za SportKlub i dodao: "Partizan ima ugovor, dosta kompleksan i transparentan, potpisan 2019, pa 2021. na trajanje od pet godina, uz ‘hiljadu’ nekih nepravilnosti i reprograma prema dvorani. Razumijem i Zvezdu, od trenutka kada se ruši, ne ulazim u razloge, dvorana na Čukaričkoj padini. Kod njih se javlja problem gdje će klinici, prije svega, da treniraju. Onda bi trebalo dva kluba da se dogovore. To je samo tehnički problem koji je rješiv u sportskom kontekstu. Ideja crveno-bijelih je da se dijele termini u maloj sali, u kojoj trenutno Partizan ima 15 sati dnevno, od 8.00 do 23.00. Mislim da je moguć konsenzus. Arena nema veze sa tim, ugovor sa crno-bijelima je svojevremeno potpisan, pa je uslijedio novi… Ima i drugih stvari, koje nisu tema, ni teza koje mogu da se brane." 

Iako postoje određeni dugovi iz prethodnog perioda, Arena ne želi da "istjera" nekoga... Zapravo, najveća dvorana u Srbiji smatra da bi Partizan i Crvena zvezda mogli da rastu jer igraju pred ogromnim brojem navijača, zbog čega je Beograd evroligaški rekorder po posjeti na košarkaškim mečevima.

"Zna se šta povlači takvo ponašanje, odnosno konsekvence, od puštanja mjenica do raskida. U tom kontekstu, niko, pa ni ja, nema pravo da ne postupa po zakonu, ali… Ne radi se samo o striktnom poštovanju slova ugovora, onda bi bilo jednostavno. I jednima, i drugima, pružamo određene benefite. Uostalom, svima nama je važno da vječiti rastu i to u evroligaškom smislu. Arena im je na usluzi i izuzetno važna zbog ogromne posjete. Partizan jeste starosjedilac u ovoj dvorani, ali i Zvezda ima fantastičnu posjetu. Mislim da će ove sezone zajedno da ih gleda milion ljudi, to nigdje nema na kontinentu. Moraju da naprave konsenzus oko diobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mjestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno. Prošle sezone smo svi zajedno, od učesnika preko organizacije do uslova u dvorani bili pod evroligaškom lupom, a u tekućoj ćemo biti pod mikroskopom. Svaka greška na tom evroligaškom putu će biti notirana. Da se ne raspravljamo oko minornih stvari. Zašto da neki klub sa 2000, 3000 gledalaca završi kao stalni član elitnog takmičenja, a ne naši vječiti", istakao je nekadašnji košarkaš i zaključio: "Nadam se jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde, a da pri tome, imaju na umu najvažniji cilj, evroligašku ‘A’ licencu."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC