• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač prije devet godina nudio Kabokla Partizanu!

Autor Dragan Šutvić

Sada će biti veliko pojačanje za crno-bijele, a mogao je da igra u jednoj od najtalentovanijih ekipa Partizana.

 navijač nudio kabokla partizanu prije devet godina Izvor: Profimedia

Košarkaški klub Partizan predstavio je brazilskog košarkaša Bruna Kabokla (28), koji bi u narednih godinu i po dana trebalo da bude važan adut crno-bijelih i Željka Obradovića Snažni centar potpisao je ugovor do naredne sezone i donijeće "meso" u reket regionalnog šampiona, a da su se kockice poklopile malo drugačije on bi u klubu bio još davno...

Prošla je gotovo decenija od kako je jedan navijač Partizana mejlom preporučio crno-bijelima da angažuju Bruna Kabokla. Bilo je to tokom sezone 2013/14, kada su dres Partizana nosili Milenko Tepić, Bogdan Bogdanović, Davis Bertans, Žofri Lovernj, Nikola Milutinov, Leo Vesterman, Dragan Milosavljević, Saša Pavlović, Terens Kinzi...

"Prije devet godina i deset mjeseci sam na mejl adresu KK Partizan poslao poruku o brazilskim talentima. Među imenima koja sam naveo - bilo je i najnovije pojačanje Kaboklo. Cijenim da niko nikada nije ni otvorio taj mejl", napisao je jedan navijač Partizana na Tviteru, uz fotografiju mejla koji je uputio voljenom klubu.

Kaboklo se nije dugo zadržao u brazilskoj košarci već je nakon samo jedne seniorske sezone draftovan u NBA ligu. U junu 2014. godine Toronto ga je uzeo kao 20. pika na draftu, ali je tokom devet sezona u SAD odigrao tek 105 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Češće je nastupao za timove iz Razvojne lige, prije nego što je 2021. godine stigao u Evropu.

Nastupao je za Limož, zatim igrao u Meksiku, a sa Ratiofarm Ulmom postao je šampion Njemačke u društvu Jaga dos Santosa, pleja Crvene zvezde. Uslijedio je potpis za Veneciju koja tvrdi da imaju neplaćene račune, zatim i treninzi sa jednim drugoligašem iz Izraela i na kraju dolazak u Partizan.

Sa reprezentacijom Brazila igrao je na Mundobasketu 2023. godine i tamo je skrenuo pažnju na sebe. Reprezentativac je bio i na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC