• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin pravi čuda u NBA ligi!

Autor Dragan Šutvić

Toronto Darka Rajakovića ponovo nadoknadio zaostatak veći od 20 poena - i pobijedio!

 toronto vašington darko rajaković Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Toronto je pod vođstvom srpskog trenera Darka Rajakovića opet napravio veliki preokret u NBA ligi. Pobijedio je Vašington Vizardse iako je u jednom trenutku meča gubio čak 23 poena razlike, da bi na čelu sa Paskalom Sijakamom (39) ostvario trijumf 111-107. Tim iz Kanade je već nešto slično uradio kada je savladao San Antonio nadoknadivši "minus 22", pa postaje očigledno da je Čačanin napravio ekipu izrazitog karaktera, koja se ne predaje na čelu sa zaista sjajnim krilnim centrom Sijakamom, "motorom" tima. On je samo u trećoj četvrtini ubacio 22 poena.

"Pobijedili smo, ali iskren da budem, radije ne bih kopao rupu od 19 poena zaostatka na poluvremenu", rekao je poslije meča Rajaković, nakon što je njegov tim u drugoj četvrtini promašio svih šest šuteva za tri poena i imao više napada u kojima nije uopšte šutnuo na koš (tri) od ubačenih trojki do poluvremena (dvije).

Toronto sada ima skor 5-5, a kod kuće je ostvario treći trijumf, uprkos tome što je krilni košarkaš gostiju Kajl Kuzma ubacio 34 poena. Bivši igrač Lejkersa i često najčudnije obučeni košarkaš lige, izgubio je loptu u ključnom trenutku utakmice, nakon što je Sijakam u završnici donio Reptorsima prvo vođstvo od početka utakmice. Vizardsi su dočekali posljednjih pet i po minuta sa vođstvom 107:95, ali poslije toga nisu dali nijedan koš, što im se dogodilo i u nedjelju u Bruklinu, pa deluje da tim iz glavnog grada SAD ima očiglednih problema i sa igrom i sa samopouzdanjem, što je svakako jedan od uzroka lošeg starta sezone i skora 2-8.

U dresu Toronta, dvocifreni učinak u napadu imali su i mladi Skoti Barns sa 19 poena, iskusni centar Jakob Peltl sa 13 i nigerijski krilni centar Prešes Ačijuva sa 10. Bitno je naglasiti i to da važan igrač Reptorsa O-Džej Anunobi nije mogao da igra jer je posjekao ruku u nedelju, na svoj slobodan dan. Pretpostavka je da će biti u timu u srijedu, kada će Toronto takođe kod kuće igrati protiv snažnih Milvoki Baksa.

Pogledajte

00:24
Denis Šreder o Rajakoviću
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC