• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski trener vikao na sudije: Darkova prva tehnička u NBA ligi (VIDEO)

Zbog protesta nakon sudijske odluke Darko dobio tehničku grešku.

 Darko Rajaković prva tehnička Izvor: Twitter/DocNaismith/printscreen

Srpski trener Darko Rajaković upisao je pobjedu na debiju u NBA ligi sa Toronto Reptorsima protiv Minesote, ali su za tim iz Kanade uslijedila dva poraza. Nakon Čikago Bulsa i Filadelfija je savladala Toronto, a Darko je na trećem meču u najjačoj ligi na svijetu dobio svoju prvu tehničku grešku. Tokom veoma neizvjesnog meča srpski stručnjak nekoliko puta je podigao glas ka sudijama.

Jedna od odluka koju su donijeli arbitri nije se svidjela Rajakoviću, zbog čega se on pobunio. Činilo se da će se sve završiti veoma brzo, ali je Darko imao još nešto da doda sudijama koje nisu uvažile njegovu primedbu, pa je opomenut tehničkom greškom u trećoj dionici ovog meča. Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsjećamo, Darko Rajaković je rođeni Čačanin i u tom gradu je započeo trenersku karijeru, u mlađim kategorijama Borca. Godinama je radio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, zatim samostalno vodio ekipu u četvrtoj ligi Španije i na kraju stigao u Tulsu gdje je bio trener u Razvojnoj ligi NBA. Usledili su angažmani u Oklahomi, Finiksu i Memfisu, prije nego što je tokom ljeta 2023. godine postao prvi trener Toronta.

On je tek drugi srpski stručnjak koji samostalno vodi neki NBA tim. Prije njega istu funkciju je imao bivši selektor Srbije Igor Kokoškov koji je sjedio na klupi Finiks Sansa nešto manje od godinu dana. Saada je Igor pomoćnik u stručnom štabu Atlante.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC