• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Evroliga uživo Partizan Alba prenos livestream
 Evroliga uživo Partizan Alba prenos livestream

Crno-bijeli srušili "fenjeraša" u Areni, Danilo pogađao kad god je trebalo!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan je pobijedio Albu i ostvario četvrti trijumf u Evroligi ove sezone. "Fenjeraš" ostaje zakucan na dno tabele zahvaljujući smirenom Danilu Anđušiću.

 Evroliga uživo Partizan Alba prenos livestream Izvor: MN PRESS

Partizan je pobijedio Albu u punoj Štark areni, 89:74, za četvrti evroligaški trijumf ove sezone i za oporavak poslije dramatičnog poraza od Bajerna u Minhenu u srijedu.

Predvođeni Aleksom Avramovićem i Danilom Anđušićem, crno-bijeli su se izborili protiv "žilavog" protivnika, koji je na čelu sa odličnim Johanesom Timanom pola sata bila ravnopravan rival, ali u posljednjoj četvrtini nije imala odgovor za važne poene srpskog crno-bijelih tandema, kao i Džejmsa Nanelija, Zeka Ledeja...

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč u Štark areni

22:42

Kraj utakmice, Partizan je pobedio Albu!

Mirnom i strpljivom igrom u završnici, Partizan je savladao Albu 89:74 i stekao evroligaški skor 4-5, dok su gosti ostali na začelju tabele sa učinkom 1-8. Tim iz Berlina bio uporan u Štark areni, ali je Danilo Anđušić u drugom delu meča zablistao i pogađao kjjučne trojke, da ubije svaku nadu Berlinaca da mogu da zakuvaju.

Sledeći meč Partizan će igrati u ponedeljak u Ljubljani, u derbiju ABA lige protiv Cedevita Olimpije, a potom će u petak, 24. novembra gostovati Anadolu Efesu.

U pobedi protiv Albe, Aleksa Avramović bio je najbolji strelac crno-belih sa 20 poena i sa značajnim doprinosom od ulaska u igru u prvoj četvrtini, a Anđušić je bio drugi strelac tima, sa 16 poena i sa četiri ubačene trojke iz sedam pokušaja. U odsustvu Alena Smailagića, koji nije igrao zbog povrede, centarske minute podelili su Frenk Kaminski (9) i Bruno Kaboklo (4), koji je imao evroligaški debi pred Grobarima u Štark areni. Dvocifreni u napadu bio je i Džejms Naneli, sa 12 poena.

22:33

Anđušić ubija nadu Albe!

I posle Partizanove dobre odbrane, Johanes Timan je pogodio za "minus 9" svog tima (67:76), ali je Danilo Anđušić ponovo pogodio dok se lomi i sada je opet mirnih 12 razlike za domaće.

Još tri minuta do kraja.

22:28

Ponovo Danilo Anđušić!

Srpski šuter neće za tri, već popravlja sebi poziciju prilaskom za nekoliko koraka i poentira šutem kraj čeone linije za 76:63. Grobari mogu mirno da prate završnicu u Štark areni, crno-beli opet kontrolišu sve na terenu. Još pet i po minuta do kraja.

Izvor: MN PRESS

22:22

Kako bitna trojka Zeka Ledeja

Partizanov krilni centar odbio je nalet Albe i vratio crno-belima mirnijih "plus 11" (70:59) u 33. minutu

22:21

Alba se ipak ne predaje

Priznaja je trojka Tima Šnajdera iz zvuk sirene za kraj 3/4, a onda je Johanes Timan "vezao" dva pogotka na početku 4/4, pa se Alba vratila na 59:67 u 32. minutu.

22:15

Ova je ušla!

Tri trojke u nizu promašili su Pi Džej Doužer i Danilo Anđušić, a onda je Srbin pogodio za večeras ogromnih 65:52 na kraju treće četvrtine!

22:12

Vreme je da Partizan prelomi meč!

Alba je ušla u potpuni kontraritam, a Zek Ledej je ubacio jako važnu trojku iz ćoška, sa maksimalnih "plus 8" crno-belih u Štark areni (59:51) na tri minuta do kraja maratonske treće četvrtine.

22:03

Trojka na trojku, Anđušić pa Proćida!

Ko zna koji put večeras Alba odmah odgovara na daleki koš crno-belih. Partizan sada vodi 52:51, a još četiri minuta do kraja treće četvrtine.

22:00

Težak, težak koš Danila Anđušića!

Padao je posle duela ali je uspeo da vrati Partizanu vođstvo, košem za 49:48, na pet minuta do kraja treće četvrtine.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

21:55

Alba opet vodi - Johanes Timan

Ponovo je ostao potpuno sam Timan u reketu i to je kaznio, košem za 45:46 u 24. minutu.

Izvor: MN PRESS

21:54

Kaminski i Jaramaz promašuju trojke

Propušta Partizan šanse da odmakne na dva poseda na početku 3/4. U toku je 23. minut, a Partizan vodi 45:44.

21:35

Na poluvremenu, Partizan - Alba 43:40

Tvrd, "ratnički" duel u Štark areni bez previše uzbuđenja i lepih poteza. Crno-beli su imali najviše šest poena prednosti, kao i nemački tim, a utisak je da umor od "duple" evroligaške nedelje utiče na oba tima. Najefikasniji među crno-belima su Aleksa Avramović, koji je sa klupe postigao 11 poena, i Džejms Naneli, koji je ubacio 10 poena, uz dve trojke.

Crno-beli su ubacili četiri trojke iz 14 pokušaja i ostvarili 10 asistencija uz pet izgubljenih lopti, dok je na drugoj strani Johanes Timan prvi strelac Albe sa devet poena, a njegov tim je šutirao trojke 5/15, uz 12 asistencija i čak 11 izgubljenih lopti.

21:30

Željko Obradović ušao u teren od besa!

Vikao je Željko Obradović na Aleksu Avramovića i pre nego što je počeo tajm-aut! Došao je nasred terena kritikujući svog beka za defanzivni propust, koji je Alba kaznila košem Johanesa Timaha posle ofanzivnog skoka, za samo poen razlike.

Dok Partizan vodi 39:38, Obradovića je izuzetno naljutilo to što je košarkaš Albe sam "kao duh" uhvatio loptu posle promašaja svog saigrača Maltea Deloua i smanjio razliku na poen. Još minut i dve sekunde do poluvremena.

Izvor: MN PRESS

21:27

Naneli... I ipak je ušla!

Razmenili su trojke Džejms Naneli i Sterling Braun, pa Partizan vodi 37:34 na dva minuta do poluvremena

Izvor: MN PRESS

21:24

Najveće vođstvo Partizana - "plus 6"

Zek Ledej pogodio je u 17. minutu za Partizanovo vođstvo 34:28, koje nije dugo trajalo jer je Johanes Timas pogodio uz Avramovićev faul za 34:31.

Još tri i po minuta do poluvremena

Izvor: MN PRESS

21:19

15' Partizan vodi, meč bez ritma

Veliki broj slobodnih bacanja, grešaka, ali crno-beli su uspeli da prevedu rezultatski "plus" na svoju stranu, 30:28

Izvor: MN PRESS

21:12

Šnajder raspoložen u Beogradu, Obradović odmah izvodi Vukčevića

Još jedna trojka krilnog centra gostiju, ovog puta preko Tristana Vukčevića, za izjednačenje 26:26. Obradović odmah izvodi Vukčevića iz igre i pretpostavljamo da ga kritikuje zbog loše reakcije u odbrani.

Izvor: MN PRESS

21:10

Aleksa!

Šut, prodor, koš uz faul... Aleksa Avramović vuče crno-bele na startu meča i zahvaljujući njemu Partizan opet vodi, 26:23 u 13. minutu. Ubacio je devet poena za četiri i po minuta.

21:08

Trojka na trojku - Anđušić, pa Šnajder!

Alba ne zadržala vođstvo 23:21 odgovorivši Anđušiću na trojku u 11. minutu meča.

21:05

Aleksa Avramović zakucava!

Borbeni ljubimac Grobara pogodio je za dva poena zaostatka crno-belih (18:20), a onda nije uspeo da nabaci na alej-up Brunu Kaboklu! Na kraju prve četvrtine, srpski tim našao je energiju u Aleksi da smanji zaostatak.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

21:02

Serija Albe 12:2

Novozelanđanin Jani Vecel povećao je prednost gostiju na 20:14 na 1:49 do kraja prve četvrtine

20:58

Prvi problemi za crno-bele

Partizan šutira trojke 2/7 na početku meča i tako napada zonsku odbranu gostiju, dok sa druge strane Kalifa Kumađe donosi Berlincima prednost 18:14 poenima iz reketa i sa linije penala. U toku je 8. minut.

Izvor: MN PRESS

20:56

Preokret Albe i tajm-aut Željka Obradovića

Luis Olinde, krilo Albe i šampion sveta iz Manile, doneo je Berlincima prvo vođstvo, 14:12, posle greške Uroša Trifunovića u dodavanju za Frenka Kaminskog. Željko Obradović pozvao je tajm-aut u 6. minutu.

20:52

Naneli je u ritmu!

Ubacio je Amerikanac i prvu trojku, za vođstvo crno-belih 12:8 u 5. minutu!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:47

Meč je počeo, Naneli!

Partizanov Amerikanac "upisuje" crno-bele u punoj Štark areni, za vođstvo 2:0. Usledila je dobra odbrana srpskog tima i izgubljena lopta Nemaca!

20:20

Partizan bez Alena Smailagića!

Centar crno-belih nije u timu, što je postalo definitivno kada je ekipa pola sata pred meč izašla na zagrevanje. On je prethodnih nedelja bio "rovit", ali očigledno je povreda postala tako bolna po njega da više nije u stanju da nastupa. Zato će važnu ulogu centra u timu prvaka ABA lige ove večeri imati Bruno Kaboklo, uz Frenka Kaminskog.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:51

Evroligaški debi Bruna Kabokla pred Grobarima

Brazilski centar bio je najbolji igrač Partizana u Minhenu, u završnici je "vezao" tri trojke, ali nije uspeo da pomogne ekipi da spreči poraz. Ove večeri, on će u Štark areni prvi put nastupiti za crno-bele u najjačem takmičenju.

Izvor: MN PRESS

19:50

Poruka Željka Obradovića pred meč

Pogledajte

02:52
Željko Obradović izjava pred Albu
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

19:50

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Partizan - Alba počinje u 20.45 i šansa je da se crno-beli vrate pobedama posle poraza u drami na gostovanju Bajernu u sredu uveče. Večerašnji protivnik tima Željka Obradovića je trenutni "fenjeraš" Evrolige, koji ima najlošiji skor u takmičenju 1-7. Dočekajte i ispratite meč uz MONDO.

Izvor: hilippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

UKRATKO

  • Partizan - Alba 87:74
  • Crno-beli sada imaju skor 4-5
  • Prelomile trojke Danila Anđušića
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije