• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Borca: MZT prejak za Banjalučane

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Borca poraženi su u petom kolu ABA 2 lige.

 mzt borac Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca poraženi su utakmici 5. kola Druge ABA lige od ekipe MZT-a rezultatom 67:61.

Tim iz Skopja je odlično ušao u utakmicu i u prvoj četvrtini „ograničio“ Banjalučane na samo osam poena, dok su s druge strane oni postigli 19. Izabranici Zorana Kašćelana uzvraćaju istom mjerom u drugoj dionici igre, koja je Banjalučanima pripala rezultatom 18:10 pa se na pauzu otišlo sa 29:26 za MZT.

Ipak, treća četvrtina donosi novi pad u igri crveno-plavih, pogotovo u defanzivnom dijelu, pa je ekipa MZT-a napravila seriju 16:0 početkom drugog poluvremena te u posljednjih deset minuta ušla sa +16. Banjalučki tim se nije predavao te je u jednom trenutnku meča prišao na četiri poena zaostatka, ali su na kraju ipak poraženi.

Bio je to njihov treći poraz u pet odigranih utakmica, dok MZT ima tri pobjede i dva remije.

Najefikasniji u ekipi Borca bili su Rade Šešlija i Vest sa 15 poena. U pobjedničkoj ekipi pet košarkaša ostvarilo je dvocifren učinak. Vojdan Stojanovski je postigao 15, Dušan Tanasković 14, Marko Baković 12, Damjan Stojanoviski 11 i Vorku 10 poena.

Zoran Kašćelan po završetku meča dao je svoje viđenje današnje utakmice. 

"Smatram da je ta velika serija početkom drugog poluvremena dala mirnoću i onako iskusnom timu kao što je MZT. Znalački su iskoristili svaku priliku koja im se pružila. Mi moramo sa ovako mladom ekipom da prije svega kroz čvrstu odbranu i skok gradimo našu igru. Čim smo imali nekoliko izgubljenih lopti, odmah smo primili mnogo lakih poena i MZT se odlijepio. Pozitivno je što se nismo predavali i što smo pred sam kraj utakmice došli u poziciju da utakmicu učinimo neizvjesnom, ali generalno kada se pogleda iskusnija i pametnija ekipa je slavila. Veliki broj izgubljenih lopti, kratka rotacija i mi jednostvno nismo mogli da izdržimo taj intezitet toliko dugo da bi došli u poziciju da slavimo. Generalno sam zadovoljan kako smo izgledali na ovom „balonu“ i da se vidi pomak u poređenju sa početkom sezone uz sve oscilacije koje su normalne sa mladim ekipama", rekao je crnogorski trener.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC