• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada Teodosić priča, i Zvezdin trener ga sluša!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Evroliga je objavila snimke koji pokazuju košarkaško majstorstvo Miloša Teodosića.

 Evroliga analizirala Miloša Teodosića Izvor: Twitter/Euroleague/MN Press

Dok Miloš Teodosić predvodi Crvenu zvezdu, u Evroligi veoma cijene što je takav as i dalje u takmičenju. Srbin je u posljednje četiri utakmice prosječno postizao više od 15 poena, uz više od šest skokova po meču, a najviše zahvaljujući njemu crveno-bijeli su pod Janisom Sferopulosom počeli da podižu formu i nivo igara poslije uzastopnih poraza od Partizana, smjene trenera Duška Ivanovića...

"Hajde da malo dublje pogledamo šta je čarobnjak radio u ovih nekoliko posljednjih nedjelja", objavljeno je na društvenim mrežama Evrolige, uz objašnjenje "kako traje Miloševa magjia". Tačku po tačku, ovako je Evroliga objasnila šta radi Teo.

  • Čitanje igre: Tokom tajm-auta, Teo prepoznaje slabu tačku u Fenerbahčeovoj agresivnoj odbrani od pikenrola. On ohrabruje svoj tim i trenera da odigraju prost 'srednji' pikenrol i da potraže rani pas igrača koji "rola". I zaista, objavljen je snimak sa tajm-auta na kojem se Miloš čuje kako govori: "Svaka akcija, prost pikenrol, jer on iskaču, lopta neka ide do Luke u 'šort rol'. Da li shvatate šta mislim?"

I zaista, u Fenerovoj akciji poslije tajm-auta dogodilo se ono što je i rekao. Jedan igrač ga je branio, drugi igrač mu je prišao da izvrši pritisak, a Teo je lako dodao loptu do Luke Mitrovića i Zvezda je imala laku situaciju u napadu, iz koje Majk Tobi nije poentirao, ali je svakako bio "otvoren" šut.

Evroliga je dalje "skenirala" još jednu Teovu akciju, u kojoj je Miloš plesao u napadu, prodirao u reket, izlazio "napolje", vraćao se unutra, dodavao, poentirao...

  • Stvaranje prednosti iz zaostatka: Nema vremena, prostora ili prednosti? Nema problema za Teodosića. On nađe način! Njegova finta šuta jedna je od najefektnijih pokreta, takođe je napisala Evroliga.
  • Dodavanje: Njegova sposobnost da 'skenira' teren je nenadmašna. On kontinuirano traži rotacije, pomaganja i neobazrive defanzive, da bi stvorio šuteve koji ulaze u visokom procentu. Njegov repertoar je tako veliki kada dođemo do stvaranja linija dodavanja.
  • Skok-šut: Jedan od njegovih zaštitnik znakova. Ako odbrana nije dovoljno agresivna u odbrani od pikenrola, Teodosić je spreman da odmah šutne. Brzi izbačaj i sjajni balans čini ga preciznim, čak i kada je defanzivac blizu i brani taj šut.
  • Dodavanja bez gledanja: Prosto ne bismo mogli da završimo ovaj niz bez nekih od njegovih asistencija bez gledanja iz ove sezone. To je uživanje gledati...

Pogledajte snimke na kojima je Evroliga pokazala sve Teove majstorije. Na ovu objavu reagovao je i Majk Džejms, lider Monaka i jedan od najboljih košarkaša Evrope. "On je jedan od onih... Ubijao me je kad sam bio u Baskoniji", poručio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC