• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić i Mitrović pohvalili organizaciju tursko-izraelskih mečeva u Laktašima: "Hvala što su htjeli da se bave time!"

Autor Dragan Šutvić

Treneri i funkcioneri dva kluba imali su samo riječi hvale za organizaciju i gostoprimstvo u Laktašima.

 igokea domaćin turcima i izraelcima izjave mitrovića i džikića  Izvor: FIBA Champions League

Dvorana u Laktašima bila je u srijedu i četvrtak poprište dva okršaja klubova iz Turske i Izraela u okviru FIBA Lige šampiona.

U jeku izraelsko-palestinskog rata, turski klubovi nisu mogli da garantuju bezbjednost izraelskim u Tirskoj, pa je na kraju, uz potvrdu FIBA, odlučeno da se mečevi igraju na neutralnom terenu, bez prisustva publike.

Prvo su se u srijedu na terenu pojavili igrači Burse i Hapoela iz Holona (74:93), dok je četvrtak bio rezervisan za duel Galatasaraja i Hapoela iz Jerusallima (70:85), čiji su treneri Zvezdan Mitrović i Aleksandar Džikić imali samo riječi hvale za organizaciju ovih utakmica.

Izvor: FIBA Champions League

"Zahvaljujem se na gostoprimstvu. Nažalost morali smo da igramo pred praznom dvoranom, užasna je to atmosfera. Generalno, ovo je bio i hendikep za nas jer nismo mogli ovu domaću utakmicu da igramo u Turskoj. Što se tiče organizacije, veliko poštovanje svima. Ljetos smo igrali turnir povodom 50 godina postojanja KK Igokea m:tel protiv istih ekipa. Velika zahvalnost za sve, drugi put sam ovdje gost i sa najljepšim emocijama idem kući", istakao je crnogorski stručnjak, na čije riječi se nadovezao nekadašnji trener Partizana i Budućnosti.

"Moje impresije su da je prazna dvorana i svi su čuli šta sam sve govorio igračima. Mi smo u mnogo specifičnoj situaciji. Dva mjeseca smo po hotelima i raznim dvoranama. Mnogo je teško. Hvala ekipi Galatasaraja što je pristala da igra kao domaćin u Laktašima. Situacija kao na filmu. Hvala Banjaluci i Laktašima što su htjeli da se bave time, pošto drugi nisu. Hvala Igokei m:tel što je organizaciono odradila sve kako treba. Hvala momcima koji nas čuvaju, svaka im čast. Vrhunski su profesionalci. Što se tiče same utakmice, možda smo igrali sa nešto više energije nego oni, ali sve je to manje važno kada igramo utakmice bez publike", rekao je poslije meča Džikić.

Izvor: FIBA Champions League

Sportski direktor Hapoela Džonatan Alon i generalni direktor Galatasaraja Turgaj Zejtingoz takođe niosu krili oduševljenje organizacijom i gostoprimstvom u Republici Srpskoj.

"Ovo je nevjerovatno za nas. Bili smo ovdje ljetos, tako da nam je poznato mjesto. Gostoprimstvo, svi ljudi i predsjednik se brinu o nama na nevjerovatan način. Ne možemo dovoljno da se zahvalimo za sve i sigurno ćemo se toga sjećati. Nadam se da ćemo uzvratiti gostoprimstvo u Jerusalimu kada se stvari vrate u normalu", podvukao je operativac izraelskog kluba.

"Želim da se zahvalim Igokei m:tel na organizaciji, posebno sportskom direktoru kluba Vuku Radivojeviću i porodici Dodik. Pokazali su veliko poštovanje i uradili sve za nas. Srećni smo što smo ovdje i što smo imali priliku da budemo domaćini ovdje. Nismo zadovoljni rezultatom, ali život ide dalje, moramo da promijenimo nešto kao tim. Još jednom hvala svima na organizaciji. Osjećamo se kao da smo na domaćem terenu. Nadam se da ćemo biti bolji u narednim utakmicama", poručio je čelnik turskog velikana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC