• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Partizan pobijedio Monako? Drama, sporna odluka i Željkova poruka za pojedine igrače

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan pobijedio Monako u Evroligi, nekoliko stvari donijelo je prevagu.

 partizan monako mondo analiza  Izvor: Kurir/Petar Aleksić/MN Press

Partizan je ušao u pobjednički ritam. Ostvario je drugu pobedu u nizu u Evroligi na sličan način - poslije produžetka. Bio je to treći trijumf u četiri posljednja meča u elitnom takmičenju, a četvrta uzastopna ako se gleda i ABA liga. Šta je to donijelo prevagu da poslije Panatinaikosa padne i Monako? Nekoliko faktora.

"Moguće je da je skok jedan od bitnijih faktora ovih pobjeda. Mnogo smo analizirali sve utakmice, posebno skok. U prvom poluvremenu, ako se dobro sjećam, oni su imali 9 skokova u napadu, cijelo drugo i produžetak ukupno 5. Skokovi su važan dio utakmice, ali i izgubljene lopte, košarka je takva, važan je onaj koji ubacuje, mi smo pogodili i dobili meč", rekao je Željko Obradović poslije meča.

Šta je na kraju napravilo razliku i odvelo meč na stranu Partizana? Bilo je nekoliko važnih stvari koje su na kraju donijele šestu evroligašku pobedu u 12. kola Evrolige. Srijeda je dan za regeneraciju i trening, pa u četvrtak slijedi meč sa Armanijem (20.30 časova).

NANELI I SPORNA ODLUKA

Džejms Naneli bio je jedna od glavnih figura utakmice (23, 3/5 za tri, 5sk), samo je Kevin Panter bio efikasniji od njega (25, 4as). Kao što je poenterski bio jedan od ključnih igrača, tako je u jednom momentu mogao da bude i tragičar. Na 10 sekundi prije kraja četvrte dionice srpski tim je vodio (72:69), Monako je imao napad, Majk Džejms dobio je loptu, a Naneli je bio pored njega. Nije ga faulirao, najbolji igrač gostiju dao je trojku i odveo meč u produžetak.

O toj spornoj odluci dosta se pričalo poslije meča. Zašto nije pravljen faul? "Postoje te neke bitne stvari kada se odlučuje i tačno se u nekim trenucima zna šta se radi, to je između mene i mojih igrača. Ne pada mi na pamet da dijelim ni sa kim. Zašto to kažem? Zato što ima sljedeća utakmica. Zašto da dajem inoformaciju o tome šta smo pričali na zadnjoj odbrani ili napadu", rekao je Obradović.

Pričao je i Naneli o tom detalju. "Htio sam da ga fauliram, ali nisam htio da dobije i dodatno bacanje, pogodio je težak šut i čestitam mu na tome", objasnio je Amerikanac iz redova Partizana. Na kraju se sve dobro završilo i za njega i za tim, pošto je u dodatnih pet minuta ostvarena pobjeda.

KOME JE ŽELJKO UPUTIO PORUKU?

Izvor: MN PRESS

Dupla evroligaška nedjelja započeta je pobjedom protiv Monaka, slijedi duel sa Armanijem i prilika da crno-bijeli dođu do pozitivnog skora u Evroligi i da odu na 7-6. Poslije duela sa francuskim timom Željko Obradović je na konferenciji imao i poruke za određene igrače, spominjao je i minutažu. Gledajući te podatke najviše su igrali Naneli (39:31), Panter (38:54). Doužer (36:46), Ledej (36:32). Ognjen Jaramaz nije ulazio u igru, Mateuš Ponitka je igrao oko pet minuta, Balša Koprivica oko šest, Aleksa Avramović i Tristan Vukčević oko sedam minuta.

"Kada se vidi minutaža i kako sam vodio tim, dolazimo do toga da su neki bili izuzetno opterećeni. Igramo novi meč u četvrtak i zato je važno da se uključe i ostali i da daju doprinos protiv Milana", izgovorio je Obradović i tako suptilno stavio do znanja pojedincima da će morati da se "probude", iako ih nije imenovao.

SUĐENJE

Izvor: MN PRESS

Jedna od glavnih tema po završetku meča je suđenje. Na arbitre Mateja Boltauzera, Gvida Đovanetija i Huana Karlosa Garsiju žale se i sa jedne i sa druge strane. Znatno oštriji u tome su igrači Monaka. Donatas Moteijunas je pred kamerama prozivao sudije, dok su njegovi saigrači Džon Braun, Alfa Dialo, Džaron Blosomgejm to uradili putem društvenih mreža.

O sudijama pričao je i nekadašnji kapiten Partizana Miško Marić. "Oni igraju drugačije ove godine, to se vidjelo i danas, stalno su igrali pod nekim pritiskom na ivici faula, a sudije su malo pustile takav kriterijum i dozvolile su takvu čvrstu igru. Na kraju su malo i pogubili kriterijum. Zašto ne reći, ja mislim da su sudili katastrofalno. Ja nisam funkcioner kluba niti trener tako da nemam konsekvence ako to kažem. U suštini ne može ni da se zamjeri niti bilo koja odluka da se donese. Sve je stvar kriterijuma da li je faul ili nije, ali je najbitnije da kriterijum bude ujednačen", rekao je Marić za "Sport klub".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC